Három friss táblagépet is elhozott a Veletechre a Huawei

A Huawei számos termékkategóriában jelen van, és táblagépes fronton is akad erős ajánlatuk, tavaly a középkategóriás MediaPad M1 8.0 és a felső-középkategóriás X1 is pozitív fogadtatásban részesült. Az X2 már márciusban elstartolt héthüvelykes, 1200 x 1920 pixeles IPS megjelenítővel, EMUI 3.0-s rendszerfelülettel, Android Lollipoppal, nyolcmagos, Kirin 930-as SoC-vel és Mali-T628MP4-es IGP-vel. A készülék érdekessége, hogy a 16 gigabájtos modell 2, a 32 gigabájtos pedig 3 gigabájt RAM-mal kerül a boltokba. MWC-s élményeik a Veletechre is átöröklődtek: a MediaPad X2 továbbra is igencsak mutatós és remekül összerakott fémházas masina, amely nemsokára hazánkban is kapható lesz (szemben a közel hasonló méretű, kamerákban erősebb P8 Maxszal), csak a pontos időpont nem ismert egyelőre.

A Huawei MediaPad T1 10 középkategóriás táblagép négymagos rendszerchippel
A Huawei MediaPad T1 10 középkategóriás táblagép négymagos rendszerchippel [+]

A másik két készülék esetében szűkösebb információforrásból dolgoztunk, a MediaPad T1 10 mindenesetre a T1 8.0 nagy testvére 9,6 hüvelykes, 800 x 1280 pixeles IPS megjelenítővel, négymagos, 1,2 gigahertzes rendszerchippel (talán a Snapdragon 410-zel), 8 gigabájtos belső tárolóval és 1 gigabájt RAM-mal. A gyártó a középkategóriába szánja az alumínium hátlapos masinát, amelynek egyik variánsa SIM-foglalatot is kapott, és 4G-s hálózatokra is fel lehet vele csatlakozni. A készülék energiaellátásáért 4800 milliamperórás telep felel. Az előlapra 2, a hátlapra 5 megapixeles kamerát helyeztek. A készülék Android KitKaton alapuló EMUI 3.0-s rendszerverzióval jelenik meg.

A MediaPad M2 is fémházzal érkezik majd, egyelőre egy kora változatot lehetett megtekinteni
A MediaPad M2 is fémházzal érkezik majd, egyelőre egy kora változatot lehetett megtekinteni [+]

A harmadik táblagép a MediaPad M2, amelynek egyelőre csak egy prototípus változatát tudta elhozni a Huawei, a készülék ugyanis hivatalosan még be sincs jelentve, így a piacra kerülés is odébb van. Az M2 dizájnban követi az X2-t, csak épp nagyobbra nőtt, köszönhetően a nyolchüvelykes, 1200 x 1920 pixeles IPS megjelenítőnek, ami alatt ugyancsak a Kirin 930-as SoC lapul meg 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló társaságában. A készülék rövid leírása szerint EMUI 3.0.5-s felülettel startolhat el, Android Lollipopos alapokon, ez persze még változhat.

A Full HD-s MediaPad M2 még fejlesztés alatt áll, a bejelentés később érkezik
A Full HD-s MediaPad M2 még fejlesztés alatt áll, a bejelentés később érkezik [+]

Ennek a táblagépnek is megjelenik SIM-kártyás, 4G képes változata (ilyen volt a kitett példány is), amivel az elődhöz hasonlóan alighanem majd telefonálni is lehet. Az előlapon 2, a hátlapon 8 megapixeles kamera kap helyet, az alumínium házban pedig 4800 milliamperes telep végzi az energiaellátási feladatokat. Az X2-höz hasonlóan az M2 is elegáns, szép készülék remek összeszereléssel, így erős ajánlat lehet a középméretű táblagépes piacon. Már csak az a kérdés, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható.

 

Azóta történt

  • Honor tablet mutatkozott be

    Bár a sajtóközlemény phabletnek nevezi, a Honor X2 a héthüvelykes MediaPad X2 táblagép kiköpött mása, csak a Huawei logó helyett Honor felirat virít rajta.

Előzmények

Hirdetés