Három új készüléket mutatott be a Gigabyte

Három új okostelefont mutatott be a Gigabyte, melyek különféle kategóriákban próbálnak szerencsét. A GSmart Guru GX, Mika MX és Roma RX elnevezéseket elnyerő készülékek közül a Guru GX a prémium modell, hiszen egy Gorilla Glass 3 üveggel védett, 5 hüvelykes, 1080p felbontású IPS kijelzőt kapott. A 139 x 69 x 7 milliméteres jövevény egy nem cserélhető, 2300 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, mely a gyártó szerint 14 óra beszélgetésre és 200 óra készenlétre elegendő.

Gigabyte GSmart Guru GX

A unibody házban egy Snapdragon 615 SoC lakozik, a munka oroszlánrészét pedig a nyolc darab 1,5 GHz-re skálázott Cortex-A53 maggal ellátott processzor végzi. A microSD kártyával bővíthető belső tárhely mérete 32 GB, RAM-ból pedig 2 GB jutott. A hátlapon egy 13 megapixeles Sony Exmor-RS szenzorral ellátott kamerával lehet fotózni. Az egyelőre 4.4 KitKat operációs rendszert futtató Guru GX március folyamán debütál majd.

A következő versenyző a Mika MX, mely szintén 5 hüvelykes megjelenítővel érkezik, viszont ennek felbontása már csak qHD, és a meghajtásáért is "csupán" a négymagos CPU-val felvértezett Snapdragon 410 chipset felel.

Gigabyte GSsmart Mika MX

Az 1 GB RAM mellett 8 GB-os lett a belső tárhely, a microSD támogatás most sem maradt ki. A 143 x 72 x 9,8 milliméteres mobil 165 grammot nyom, ami a 20 óra beszélgetési időt ígérő, 3000 mAh kapacitású akkumulátornak is köszönhető. Az elsődleges kamera felbontása 5, a másodlagosé pedig 2 megapixel.

A Roma RX már a belépőszintű telefonok között versenyez, hiszen az 5 hüvelykes, 480 x 854 pixel felbontású képernyő az alsó kategóriában elég csupán. A 142 x 73 x 9,5 milliméteres dimenziókkal bíró újdonságba 2000 mAh-s telepet szereltek.

Gigabyte GSmart Roma RX

A hardveres erőforrást a MediaTek MT6582 biztosítja, ebben egy 1,3 GHz-es négymagos processzor dübörög. Kicsit már kellemetlen az 512 MB RAM, de a 4 GB-os adattároló sem túl vonzó ajánlat, még ha ez a telefon is rendelkezik microSD bővíthetőséggel. A hátlapi 5 megapixeles fixfókuszos kamera szintén nem az év ajánlata. Hogy a három készülék milyen áron és hol kerül pontosan forgalomba, arról még nem nyilatkozott a Gigabyte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés