Hatalmas kijelzőt és akkumulátort kapott a Xiaomi Pad 6 Max

Egyelőre csak Kínában elérhető, de egyértelmű, hogy a Galaxy Tab Ultra ellenfelének szánja a táblagépet a Xiaomi.

Elég sok új eszközt bemutatott ma a Xiaomi, fizikai méretét tekintve legnagyobb közülük a Xiaomi Pad 6 Max nevű táblagép. Az alumínium unibody ház és a négyzetes kamerasziget megegyezik a többi Pad 6-os táblában láthatókkal, a 14 hüvelykes kijelző viszont új. A panel 120 Hz-es OLED, 2,8K-s felbontással és 600 nites csúcs fényességgel, 10-bites színmélységgel és HDR10, valamint CIE 2015 CMF támogatással. A Pad 6 Max elnyerte a TÜV Rhineland tanúsítványait is, melyek szerint hosszú ideig használható anélkül, hogy károsítaná az ember szemét. A MIUI alkalmazkodik a hatalmas mérethez, négy alkalmazás futtatható szimultán a tableten, és ha már négyes szám, akkor essen szó a hangszórókról is, összesen négy darab van ugyanis a tabletben, így kipipálja a Dolby Atmos sztereó hangzást is.


[+]

A hátlap alatt a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-es lapkája dolgozik, ami mellé akár 16 GB RAM és 1 TB tárhely is választható, bár az alapmodell 8/256 GB-os kiszerelésben érkezik. A hátlapon egy 50 megapixeles kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő segédszenzor található, az előlapra egy 20 megapixeles kamera került 3D ToF szenzorral kiegészítve, így megbízhatóbbnak mondja a Xiaomi az arcfelismerést. Érdekesség, hogy a laptopokhoz hasonlóan került a kamera mellé egy LED jelző is, mely világít, ha a kamera használatban van.


[+]

10 000 mAh-s akkumulátorból szedi az energiát a táblagép, a hosszú használatot pedig a Xiaomi eddigi legnagyobb hőkamrás passzív hűtőrendszere és a Surge G1-es akkuvezérlő chip segíti. Az akkumulátor 67 wattos vezetékes gyorstöltést támogat és opció a telepből az USB-C csatlakozón keresztül a 33 wattos vezetékes visszatöltés is. A Xiaomi két teljes napnyi aktív használatra elegendő üzemidőt ígér, illetve 43 napos készenléti időt a hibernáció móddal, melybe a táblagép automatikusan belép, ha egy ideig inaktív.


[+]

Külön megvásárolható kiegészítőként van a Pad 6 Maxhoz tok, melyben található billentyűzet érintőpaddal, valamint érintőceruza is, utóbbi 5 ms-os késleltetésre képes és 8182 nyomásponton érzékel és beleépítettek egy lézeres mutatót is. A táblagép operációs rendszere Android 13-as főverzióra épülő MIUI 14, melyhez van pár előre telepített produktivitást segítő program, például a WPS Office. A tablet Kínában már rendelhető, az alapmodell 8/256 GB-os kiszerelésben 3799 jüanért, míg a csúcskiszerelés 4799 jüanért kerül piacra. A toll 499 jüan, a billentyűzetes tok pedig 799 jüan. Ez forintban 184 ezres indulóárat jelent, a legerősebb kiszerelés tokkal és tollal pedig 290 ezer magyar forint körüli összegbe kerül Kínában. Arról egyelőre semmi hír, vagy semmi arra utaló jel, hogy a Pad 6 Max elérhető lesz a gyártó hazai piacán kívül is.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés