Hatékonynak tűnik a Nubia Red Magic 5G ventilátora

Az aktív hűtés elég szokatlan megoldás, de a ZTE másodjára is megoldotta, ráadásul a Red Magic 5G még kisebb is, mint az elődmodell.

A Nubia Red Magic 5G a passzív hűtés mellett (grafit hűtőpad, hűtőpaszta, folyadékhűtés) egy elvileg 15.000 rpm teljesítményű ventilátort is szerelt a készülékbe, aminek ugyan van hangja, de közel sem kellemetlen szint (teszt folyamatban!), viszont az eszköz hőháztartását elég hatékonyan kezeli. Az áttetsző hátlappal szerelt verzió kissé látványpékség érzetű, az Eclipse Black Red Magic 5G-ben nyilván nem fáradtak a piros szegéllyel és az alaplap részegységei sem kaptak látványos jelölést.

Az IP védettség nyilván ugrott készülék két oldalán elhelyezett légbeömlő és kiömlő miatt, ahol valóban történik légmozgás. Működés közben egyébként érezhető, hogy melyik résen megy be a levegő és hol távozik szintén érezhetően melegebb formában, de Zack vizuálisan is volt szíves illusztrálni, hogy teljesen funkcionális az erős marketinggel megtámogatott alkatrész, ami abszolút nem rendeltetésszerű használat (nem egészséges csavarhúzó fejjel megakasztani, na) után is hajlandó volt üzemszerűen működni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Előzmények

Hirdetés