Hatósági viziten járt a Xiaomi Mix Fold 2

A hajlítható modell mellett egy Redmi K50 variánst is várunk, hamarosan mindkét készülék bemutatkozhatnak.

A Xiaomi minden bizonnyal folytatja a Samsung Galaxy Fold széria formatervét követő Mix Fold szériát, csak az volt eddig a kérdés, hogy mikor. Az első hírek tavaly év végén érkeztek a gyártó terveivel kapcsolatban, ami logikus is volt a Mix Fold márciusi premierjét alapul véve. Idén tavasszal azonban mégsem lett új hajlítható Xiaomi.

Mostanra viszont már a kínai hírközlési hatóságot is megjárta a Mix Fold 2, úgyhogy nem lehet messze a bemutató sem. A TENAA adatbázisában 12 GB rendszermemóriával és 512 GB vagy 1 TB belső tárhellyel regisztrálták az eszközt, utóbbi konfigurációval megelőzheti az augusztusban érkező Samsung Galaxy Z Fold4-et, amiről egyelőre úgy tudjuk, mégsem kínál majd ekkora tárhelyet.

Xiaomi Mix Fold
Xiaomi Mix Fold

A Mix Fold 2 minden bizonnyal Snapdragon 8+ Gen 1-es szettel érkezik, a 3C információi alapján 67 wattos gyorstöltésre számítunk, a Digital Chat Station pedig a kijelzőkre vonatkozó információkkal egészítette ki az értesüléseket. Elvileg a külső és a belső panel is 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik majd, a képarány pedig 21:9 és 10,3:9 lesz majd.

Az új Redmi K50 pedig a K50S Pro lehet, ami szintén csúcshardverrel (Snapdragon 8+ Gen 1) várható 8/128 GB és 12/256 GB memóriakonfigurációval, 120 wattos töltésteljesítménnyel és 200 megapixeles kamerával, így a közvetlenül a Motorola Moto X30 Pro-val versenyezhet, ami augusztus 2-án mutatkozik be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés