Helymeghatározó kiegészítőt tervez a Google?

"Grogu" kódnéven fut a projekt, ami a Google saját AirTagjét/SmartTag+-át takarhatja.

Kuba Wojciechowski értesülései szerint a Google saját AirTag/SmartTag+ megoldáson dolgozik, ami az idei Google I/O egyik bejelentése lehet a Pixel 8-as modellek mellett. Wojciechowski a Twitteren osztotta meg az információt, ahol úgy definiálja magát, mint "fejlesztő, valószínűleg nem újságíró, elemző vagy kiszivárogtató. A Google pixel csapata hivatalosan elismerte, hogy bosszantó." Szóval nyilván tudhat ezt-azt.

Például azt, hogy az eszköz a Bluetooth LE támogatás mellett az UWB chipet és hangszórót is kap majd, illetve több különböző színben is számíthatunk a Nest-csapat által fejlesztett kiegészítőre. Az nyilván kizárt, hogy az eszköz a nemrég felbukkant G Spot nevet kapja, noha a figyelemfelkeltő kampány rendkívül frappáns és szellemes volt a névválasztás ellenére is, tele elmés szójátékokkal és stílusos renderekkel.


[+]

Az viszont biztos, hogy az Android Fast Pair eszközök között újdonságként bukkant fel a Locator tag mint kategória, a Google készülékkereső alkalmazás forráskódjában pedig már 2021 augusztusában feltűnt a "Find My Device Network"-re való hivatkozás, ami az Apple (Find My) és a Samsung (SmartThings Find) hálózatához hasonló megoldás lesz, a GMS-be integrált funkció viszont lényegesen nagyobb lefedettséget és kiemelkedő hatékonyságot biztosíthat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés