Galaxy blog: Bemutatkozott a Galaxy On5 és On7

A Samsung egy új termékkategóriát indított el, ennek tagjairól már korábban bukkantak fel képek, és egyébként a gyártó weboldalán is lehetett már utalásokat találni rájuk (amit aztán gyorsan el is távolítottak). A két készülék most hivatalosan is bemutatkozott Kínában, és a Galaxy On5 és Galaxy On7 nevet kapták.


[+]

Mindkét modell az alsó kategóriában próbál szerencsét, formaterv szempontjából pedig egész jól néznek ki, persze a fémnek látszó keret és a bőr hatású hátlap is műanyagból készült. A Samsungnál büszkék arra, hogy mindkét mobil meglehetősen keskeny kávával rendelkezik, ami az árszegmenshez képest sokkal jobb ajánlatnak számít.

A 8,2 milliméter vékony Galaxy On7 lett a nagyobb, hiszen 5,5 hüvelykes, 720p felbontású, hagyományos TFT panelt kapott, szíve pedig egy 1,2 GHz-es négymagos processzor, amit 1,5 GB RAM segít ki az alkalmazások futtatása közben. A hátlapi kamera 13, az előlapi pedig 5 megapixeles. Az LTE támogatás mellett említést érdemel még a microSD-vel bővíthető 8 GB-os adattároló.


[+]

A phabletbe egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor került. A fehér és arany színben elérhető szerkezet Android 5.1 Lollipop operációs rendszerrel kerül forgalomba, méghozzá 200 dolláros, azaz 56 ezer forintos áron.


[+]

A Galaxy On5 már 5 hüvelykes, HD felbontású, szintén sima TFT kijelzővel hívja fel magára a figyelmet, a motorháztető alatt pedig egy Exynos 3475 chipset dolgozik. Az 1,3 GHz-es processzor négymagos, a grafikus gyorsítást a Mali-T720 GPU végzi, rendszermemóriából 1,5 GB jutott. Az LTE-képesség, a microSD-vel növelhető 8 GB-os belső tárhely terén még nem különbözik testvérétől a telefon, ám a fényképezők felbontása elöl 5, hátul pedig 8 megapixeles. Az Android 5.1 Lollipop szoftvert futtató kütyü 150 dollárba, vagyis 42 ezer forintba kerül majd.

Azóta történt

  • Samsung Galaxy On7 - nem ide szánták

    Tesztünk mai alanyán nagyon érezni, hogy nem az európai piacra szánták, de ez talán nem is baj, nagyon sok gyártó kínál jobb alternatívát ennyi pénzért.

Előzmények