Hivatalosan is bemutatkozott a Nokia Lumia 530

Hivatalosan is bemutatkozott a Nokia 530, mely a finnek legújabb belépőszintű készüléke, a Lumia 520 utódja. A gyártó termékébe egy 4 hüvelykes, 16:9-es képarányú, 480 x 854 pixel felbontású kijelző került, sajnos a sokat pletykált ClearBlack technológia kimaradt, helyette egy hagyományos LCD panelt szereltek a telefonba. Hardveres erőforrás tekintetében az 530-ban egy négymagos, magonként 1,2 GHz-re skálázott processzorral rendelkező Qualcomm Snapdragon 200 lapkakészlet dolgozik. A CPU elvileg gyorsabb, mint az 520 kétmagosa, ám az Adreno 302 visszalépésnek számít az Adreno 305-höz képest. Ugyanígy a 630-hoz hasonlóan 512 MB-nyi RAM sem mondható kiemelkedő ajánlatnak (főleg úgy, hogy az 525-ben 1 GB található). A belső tárhely mérete mindössze 4 GB, a microSD támogatás viszont nem maradt ki, így akár 32 GB-tal is bővíteni tudjuk a flashtároló méretét.

Hivatalosan is bemutatkozott a Nokia Lumia 530

Kamera terén sem virít a kütyü, az 1/4"-es szenzormérettel megáldott 5 megapixeles fényképezőgép fixfókuszos, így a makró felvételeket gyorsan el kell felejteni. A videózási képességeket sem kell éltetni, a készülék 854 x 480 pixel felbontásban tud rövidfilmeket rögzíteni.119,7 x 62,3 x 11,7 milliméteres méretekkel rendelkező Lumia 530 már Windows Phone 8.1 operációs rendszerrel érkezik, szoftveres téren pedig fontos szolgáltatás a világtérképpel rendelkező Nokia Drive+ navigáció és a Cortana hangalapú asszisztens. Az 1430 mAh kapacitású akkumulátorral ellátott Lumia 530 szolgáltatói támogatás és adók nélkül 85 eurós, azaz nagyjából 26 ezer forintos áron kezd majd, egy- és kétkártyás kivitelben, valamint narancssárga, zöld, fehér és szürke színben lesz elérhető, a megjelenésre egészen augusztusig várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Piacon a Nokia X2

    Az Android-alapú fejlesztések háttérbe szorítása ellenére a Microsoft végül mégis piacra dobta a Nokia X sorozatának korábban beharangozott második generációját.

Előzmények

  • Nokia Lumia 930 - ablak, fém tokozásban

    Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

  • Nokia Lumia 525 - RAM-bó’ jobb, mint Rambo

    Frissült a legolcsóbb Lumia, az 525-ös azonban nem sokban tér el elődjétől, viszont továbbra is jó áron kelleti magát, ez is lesz olyan sikeres, mint az 520-as.

  • Nokia Lumia 1520 - ablak-zsiráf

    Az eddigi legnagyobb és legerősebb Windows alapú telefont dobta a patinás gyártó, minden benne van, amit jelenleg tudnak. Ezen még rajta van a Nokia felirat.

Hirdetés