Honor blog: Bemutatkozott a Magic 2

Összesen hat kamerával és kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval mutatták be a csúsztatható kialakítású csúcsmobilt.

Még a Honor munkatársait is meglepte George Zhao (a márka elnöke) Berlinben, amikor a Honor Play európai bemutatójának végén előrántott a zsebéből egy Honor Magic 2 prototípust és beharangozta, hogy még 2018-ban bemutatkozik ez a készülék is. Utána már csak az volt a kérdés, hogy pontosan mikor történik ez meg, a kínai bejelentés pedig október 30-ra került. A Honornál általában ez a szokás: először a hazai piacukon mutatják be az újdonságokat, majd kicsivel később elhozzák ezeket Európába is, a Magic 2 sem kivétel. Erre egyébként legutóbb rá is kérdeztünk, azért van így, mert nekik továbbra is a saját piacuk a legfontosabb, ráadásul ha neadjisten kiesnének hibák, azokat ki is tudják javítani az európai start idejéig... De a Magic 2-t a jelenlegi tervek szerint nem hozzák a mi kontinensünkre.


[+]

Az újdonság nem előzmény nélküli: az első Magic majdnem két évvel ezelőtt mutatkozott be, viszont Kínában is maradt, hivatalosan soha nem forgalmazták Európában, noha roppant izgalmas termék volt a maga idejében, lekerekített előlappal, OLED kijelzővel, dupla kamerával és Type-C csatlakozóval. Előremutató, érdekes, innovatív készüléknek számított, George Zhao szerint éppen ezért nem is akarták a Magic nevet ellőni valami hagyományosabb utód kedvéért, inkább kivártak addig, amíg megint tudnak valami újszerűt mutatni. A Magic 2 pedig tényleg az, hiszen alapesetben a vékony kávák miatt nem látszik az előlapi kamera, csak akkor, ha a készülék frontoldalát kissé lehúzzuk, így tud előbukkanni a frontoldali szenzor. Most már biztosan visszatér a slider, azaz szétcsúsztatható kialakítású mobil a mindennapjainkba.


[+]

Egy notch nélküli, de szűk kávás, lekerekített sarkokkal rendelkező előlapot ural 6,4 hüvelykes OLED panel, a felbontás Full HD+ (1080 x 2340 pixel) felbontással, 19:9-es képaránnyal és 2.5D lekerekítéssel az üvegen. Nem spóroltak a hardverrel sem: a gyártó első DynamIQ-s, 7 nm-es FinFET node-on gyártott chipje, a HiSilicon Kirin 980 került bele, háromklaszteres kialakítása két 2,6 GHz-es Cortex-A76-ból, további két, 1,92 GHz-es Cortex-A76-ból, továbbá négy, 1,8 GHz-es Cortex-A55-ből áll. A Mali-G76 MP10 mellett érdemes megemlíteni a szenzorhubként működő i8 koprocesszort, továbbá a 6 vagy 8 GB RAM-ot, illetve 128 vagy 256 GB-os belső tárolóval, microSD-opció nélkül.


[+]

Kamerából rengeteg van, egész pontosan hat. Hátul a 16 megapixeles egység adja a lényeget, normál látószöggel, emellett pedig a 24 megapixeles fekete-fehér érzékelő és egy 16 megapixeles ultra széleslátó áll a felhasználó rendelkezésére. Elöl már egyszerűbb a képlet, a 16 megapixeles szelfikamerát két darab, egyenként 2 megapixeles segédszenzor segíti, és van infrás arcérzékelő is, a feloldási funkció hatékonyságáért. Ha már biometrikus azonosítás: nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó sem, ráadásul a kijelző mögé rejtették a szenzort.


[+]

Jók a gyorstöltési képességek is, a 40W-os töltővel (10V/4A, a Honor stílszerűen Magic Charge-nak hívja) körülbelül 15 perc alatt 50%-ra tudja tölteni a teljesen lemerült állapotról a 3400 mAh-s telepet, a következő negyed órában pedig egészen 85%-ig eljuttatja az USB Type-C porton keresztül. 3,5 milliméteres jack csatlakozó nincs, viszont Bluetooth 5 és kétcsatornás GPS egészíti ki az adatkommunikációs listát, és érkezik egy Yoyo névre hallgató virtuális asszisztens is.


[+]

A Honor Magic 2 már előrendelhető Kínában fekete, kék és piros színekben, 6/128, 8/128, illetve 8/256 GB-os kivitelben, 156 000-től 196 000 forintig terjedő helyi áron, a szállítás november 6-ától indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Gyönyörű lesz a Honor Magic 2

    Az új videóelőzetesben látható színvariáció tényleg káprázatosan mutat, azon felül, hogy az egész készülék nagyon érdekesnek ígérkezik.

  • Nagyon egyben van a Honor Magic 2

    Túlzottan is. Az állítólagos renderképeken egyáltalán nem látszik a szétcsúsztatható kivitel, a négyes kamerarendszer viszont egyáltalán nem kizárt.

  • Honor 7C - C-közép

    A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.