Honor blog: Válaszok a termékfelelőstől, ugyanitt eredményhirdetés!

Két hete nyílt meg a lehetőség, hogy olvasóink kérdezhessenek a Honor 10 kapcsán a készülékért felelős termékmanagertől, nagy örömünkre ezt sokan meg is tették. Kicsit kellett várnunk ugyan a válaszokkal (hiszen angolra fordítottuk a kérdéseket, majd a válaszokat vissza magyarra), de ahogyan ígértük korábban, a kapott válaszokat egy külön bejegyzésben mutatjuk meg. Nem minden kérdésre tudott válaszolni a Honor 10 termékfelelőse, hiszen a magyarországi szervizelés, garancia és értékesítés nem az ő hatásköre, de így is szép számmal jöttek a válaszok. Íme a lista:


[+]

Kérdés (sheratan)Miért nincs Android One változat a készülékből? Illetve mikor lesz Android One telefonja az Honornak?
VálaszEgyelőre nem gondolkodtunk az Android One-projekten, biztosra viszont csak azt tudjuk mondani, hogy a 10-esből nem lesz ilyen változat.

Kérdés (malnabokor)A Honor 10-en jelenleg főleg fotózás, illetve app indítás terén használt AI-t tervezik későbbi frissítéssel több funkcióval ellátni, hogy a telefon több területén (a fotózáson kívül) segítse a felhasználót? Ha igen, mire lehet számítani?
VálaszTermészetesen a kamerán kívül is használjuk a technológiát, a valós idejű gépi fordítás például nagyot tud vele fejlődni, különösen azoknál a nyelveknél, ahol a karakterstílus sem egyezik, így még több dolga van az algoritmusnak.

Kérdés (MNMLSP)A több fórumon/tesztben jelzett túlmelegedési (Pl. Benchmarkok során, stb.) és rövid üzemidő problémák okáról lehet e tudni valamit; továbbá érdekelne hogy milyen formában és mikor tervezik ezt javítani? Egy csúcskészülék kamerájából miért marad ki a képstabilizálás?
Válasz: A fogyasztást és a melegedést is csökkenteni tudjuk a GPU Turbóval, de természetesen a nagy meleget minden okostelefon megérzi, üzemidő szempontjából is. Az optikai képstabilizázás azért nem került bele, hogy meg tudjuk őrizni a vékonyságát. Elektronikus természetesen van.

Kérdés (Nexudes)Van-e hivatalos álláspont arról, hogy egy adott készüléket milyen hosszan támogatnak szoftver frissítés terén. Ha jól emlékszem a bootloader nyíiásának a lehetősége megszűnik, ez a honor termékpalettára is érvényes lesz e? Jelenleg úgy gondolom ez versenyelőnyt biztosít,mint pozitiv jelzés a vásárlók felé más márkákkal szemben, hogy lehetőség van a telefont szinte 100%-osan birtokba venni?
Milyenek voltak a visszajelzések és későbbiekben várható-e, hogy újra lehetőség lesz nyíini a készülékeket?
VálaszNincs ilyen direktívánk, természetesen ha valamilyen hibát észlelünk, azt igyekszünk azonnal kijavítani, és új funkciókat is hozunk az EMUI-frissítésekkel. Mindemellett természetesen fontosnak tartjuk a főverzió-frissítéseket is, és ezen a téren is dolgozunk, főleg azon, hogy a saját hardvereinkhez jól tudjunk optimalizálni. Ezért érezheti a felhasználó kissé vontatottnak a procedúrát. A Honor 10-re biztosan fog jönni az Android 9.0. A bootloader nyitását a Honorok esetén is megszüntetjük a korábban már taglalt biztonsági okokból.

Kérdés (mbazsi)Terveznek hasonló, csúcskategóriás ajánlatot kisebb készülékházban olyan felhasználóknak, akiknek a mai trendeknek megfelelő phablet kategória már kezelhetetlenül nagy?
Illetve ha nem, akkor mi lehet a mögöttes indok (technológiai korlátja van, vagy a piackutatások szerint nem lenne piaca)?
Válasz: Azonnali tervek közt nem szerepel, de a későbbiekben előkerülhet egy kicsi, de igazán erős Honor.

Kérdés (rbenjami)A Honor 9-hez hasonloan a Honor 10-nek is varhato Lite verzioja?
VálaszEgyelőre nem tervezzük a Honor 10-paletta bővítését.

Kérdés (tibi970307)Vannak olyan készülékek, amelyek automata fényerőnél erős napsütésben magasabb fényerőt tudnak a manuálisan beállítható maximum értéknél. Ennek hardveres korlátjai vannak a kijelző esetén?
VálaszHardveres korlát miatt nem szabályozza magasabbra a fényerőt.

Kérdés (tibi970307): Miért maradt ki idén a microSD bővítési lehetőség? Illetve az előző szériákban is hybrid SIM tálca volt csak, ennek mi az oka?
VálaszSajnos vagy szerencsére, de a bővíthetőség (akárcsak például az FM-rádió) egyre kevésbé hangsúlyos a felhasználóknak vásárláskor, a Wi-Fi direct-adatszinkronizálás és a 64/128 GB-os tárhely korában egyre kevesebb szükség van rá, ugyanakkor a rendkívül vékonynak számító mobilban helyet spórolunk. Ezért is volt a korábbi modellekben hibrid a SIM-tálca.

Kérdés (Dave_44)Ha a P20 támogatja a Google ARCore-t, a Honor 10 miért nem? Vagy csak a listáról hiányzik?
Válasz: Egyelőre valóban nem támogatja. Már felvettük a kapcsolatot a Google-lel az ügyben, rajta vagyunk a projekten.


[+]

Kérdés (m1lan): Mely Honor készülékek kapják meg a GPU Turbo funkciót a jövőben? Kezdenek utat törni maguknak a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasók. A Honor mely biometrikus azonosító továbbfejlesztésére fogja fektetni a hangsúlyt a közeljövőben? Milyen szempontok alapján választják ki az egyes régiókba (pl. Magyarországra) szánt készülékeket?
VálaszRövidesen a Honor 10, Honor 9 Lite, Honor View 10, Honor 7X, Honor 8 Pro és Honor 9 eszközökön is lesz GPU Turbo. A sorrend nagyjából időrendi. Egyelőre nem árulhatjuk el, hogy mik a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval kapcsolatos terveink. Nincs konrkét direktíva a régiózásra, ha a gyártási kapacitás adott és van helye a magyar piacon az adott terméknek, akkor jó eséllyel be is kerül a kínálatba, figyeld a hivatalos honlapunkat!

Kérdés (Aspecter)Miért van szükség az üveg hátlapra, illetve miért erőltetik azt a Honor, Honor 10, és immár a Huawei készülékeknél is, a vezeték nélküli töltés hiányában?
VálaszEnnek esztétikai okai vannak, az Aurora Glass-hatás nem valósítható meg fémházzal.

A kérdéseket feltevők között a Honor jóvoltából egy Honor 10-es telefont, illetve 5 db Bluetooth fülhallgatót tudtunk szétosztani, a döntést a Honor varsói központjával közösen hoztuk meg, de nem tudtunk egyértelmű győztest hirdetni, úgyhogy (mivel öt ajándékunk van), hat nevet választottunk, akik között véletlenszerűen dőlt el, hogy a Honor 10-et m1lan viheti majd el, a Bluetooth headseteket pedig az alábbi kérdésfeltevők kapták: MNMLSP, zsolt320i, mbazsi, MeSKA és amoartus. Nekik köszönjük a releváns kérdéseket és kapcsolatba lépünk velük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

  • Akkor ez egy Honor 8 Pro mini?

    Érdekes kép tűnt fel a Weibón, állítólag a Honor 8 Pro kisebb variánsa bujkál a 6/64 GB-os modell alatt, ami Kínában Honor V9 néven fut.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?