Hosszú üzemidő olcsón, ez a Nokia 215

A Microsoft sem gondolja úgy, hogy a hagyományos kialakítású mobiltelefonoknak ne lenne már kereslete, éppen ezért két változatban is piacra dobja az érdekes módon Nokia 215 névre keresztelt készülékét. Az egy és két SIM-es verzióban megvásárolható masina mindössze 30 dollárba, vagyis előzetes költségek nélkül átszámolva 8 ezer forintba kerül, és extra hosszú üzemidővel kecsegtet.

A Nokia 215-re egy Opera Mini böngészőt is telepítettek a 2G (EDGE) hálózatokon internetezni vágyóknak, a közösségi oldalak kedvelői pedig a Facebook, Facebook Messenger, valamint a Twitter szolgáltatásait élvezhetik. A kütyüt egyébként egy 2,4 hüvelykes, 240 x 320 (QVGA) pixel felbontású kijelzővel szerelték fel, adatkommunikációs szempontból pedig a gyors megosztást szolgáló, SLAM-mel ellátott Bluetooth 3.0 emelhető ki.

Az extrém hosszú üzemidőt egy 1100 mAh kapacitású akkumulátor garantálja, mely 20 óra beszélgetési, 50 óra zenelejátszási, és 29 napnyi készenléti időt jelet. A Nokia 215-be egyébként még egy 0,3 megapixeles kamera is került, a zseblámpa funkciót pedig a telefon tetejére helyezett leddel érhetjük el. A Microsoft újdonsága meghatározott piacokon lesz elérhető Európában, Közép-Keleten, Ázsiában és Afrikában.

Azóta történt

Előzmények

  • Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

    Tesztalanyunk az első olyan okostelefon, mely már a redmondi cég égisze alól került ki, az alsó kategóriába szánták, qHD IPS kijelző, 5 megapixeles kamera és Snapdragon 200 jellemzi.

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • Nokia 225 Dual SIM - hagyományokat követ

    Még mindig a Nokia az, aki a legtöbbet foglalkozik a hagyományos készülékekkel, teszalanyunk egy nyomógombos mobil, ami kiválóan teszi a dolgát - ha nincs sok elvárásunk.

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés