HP fejlesztőket csábít a Google

A The Verge és az AllThingsD állítása szerint az utóbbi időben legalább fél tucat HP fejlesztőmérnököt és projektvezetőt csábított át a Google, akik már a Plam alkalmazásában is a webOS fejlesztőkörnyezeten munkálkodtak. A HTML5, JavaScript és más szabványos webes technológiákból építkező Enyo SDK célja a gyors, egyszerű és hatékony alkalmazásfejlesztés, mely a hardveres absztrakciónak köszönhetően jól hordozható programok megalkotására teremt lehetőséget. A HP szóvivője megerősítette néhány kulcsfigura, köztük Matthew McNulty projektvezető távozását, ám a csapat és a vezetőség jelentős része továbbra is a januárban bejelentett nyílt forrású fejlesztőkörnyezet megalkotásán munkálkodik. A Google egyelőre nem árulta el, hogy milyen pozícióra vette át a Palm korábbi munkatársait, de az internetes technológiák ismerete miatt a Chrome OS projekt valószínűsíthető.

Azóta történt

Előzmények

  • HP Prē 3 - egy letűnt kor emléke

    Kipróbáltuk az egyik legutolsó WebOS-alapú készüléket: a telefon piacra dobása után nem sokkal a HP leállította a mobilos üzletágát.

  • Google Chrome Metro felülettel

    Hivatalos forrásból is megerősítést nyert a Windows 8 stílusához illeszkedő Chrome projekt létezése.

  • Google Chrome Andoird modellekre

    Elkészült a népszerű Google Chrome böngésző Android 4.0 Ice Cream Sandwich modellekre szánt változata.

  • HP webOS Enyo 1.0 mindenkinek

    A webOS Internals jóvoltából immáron valamennyi HP mobilra és internettáblára elérhető az újabb alkalmazások futtatásához szükséges Enyo 1.0 futtatókörnyezet.

Hirdetés