HSDPA Lengyelországban is

A Nokia támogatja a lengyel Polkomtel mobilszolgáltatót kereskedelmi HSDPA (nagy sebességű letöltés csomagkapcsolt hozzáféréssel) hálózatának elindításában, a varsói körzetben. A Nokia HSDPA megoldásával a Polkomtel a jelenlegi WCDMA-adatsebességnél ötször gyorsabb mobil adatszolgáltatásokat kínálhat ügyfelei számára, ugyanakkor a hálózatot továbbra is költséghatékonyan működtetheti.

„A Polkomtelnél büszkék vagyunk arra, hogy a legjobb minőséget és a legfejlettebb szolgáltatásokat kínáljuk ügyfeleinknek, ezért természetes lépésnek számunkra 3G hálózatunk továbbfejlesztése HSDPA-ra” – mondta el Thomas Eberle, a Polkomtel műszaki vezérigazgatója. „Az új szolgáltatások bemutatása során rendkívül nagy szerepet játszik a gyors kiépítés és a műszaki hozzáértés. Mivel a Nokia WCDMA 3G hálózatát használtuk, a HSDPA-hoz csupán új szoftverre volt szükségünk, így rendkívül gyorsan és egyszerűen el tudtuk indítani a HSDPA szolgáltatásokat.”

„Örömmel fogadtuk, hogy a Polkomtel a Nokia megoldásait és a Nokia professzionális szolgáltatásait választotta a lengyelországi HSDPA szolgáltatás elindításához” – nyilatkozta Giuseppe Donagemma, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. „Megoldásunk segítségével a Polkomtel mobil szélessávú szolgáltatásokat kínálhat, így fokozhatja ügyfelei márkahűségét, és újabb bevételekre tehet szert."

A Polkomtel és a Nokia 1996 óta működik együtt. A Nokia a GSM/EDGE és WCDMA hálózatra vonatkozó, 2005-ben aláírt keretmegállapodást bővítő szerződés értelmében szállítja a HSDPA rendszert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • HSDPA Dániában is

    Az Ericsson ügyfele, a 3, beindítja a világ egyik leggyorsabb szélessávú mobilhálózatát.

Hirdetés