HTC – 47 százalékos visszaesés

A HTC pénzügyi gyorsjelentéséből is egyértelműen kivehető, hogy az augusztusi hónap sem az elképzelések szerint alakult, vagyis minden erőfeszítés ellenére a Samsung Galaxy sorozata továbbra is népszerűbb a One modelleknél. Az elmúlt egy hónapban a HTC bruttó árbevétele 800 millió dollár körül alakult, mely a júliushoz képest 4, tavaly augusztushoz képest pedig brutális 47 százalékos visszaesést jelent. Piaci elemzők szerint továbbra is kétséges, hogy a HTC hosszabb távon képes lesz-e finanszírozni működését, hiszen a Galaxy S III és Note II után az új iPhone jövő heti leleplezése tovább csökkentheti a One sorozat iránti keresletet. A Windows Phone 8-alapú modellek szintén nem jelenthetnek mentsvárat, hiszen a Microsoft és a Nokia speciális kapcsolata miatt a finn gyártó számos téren előnyöket élvez, ráadásul a negyedévente 250 millió dollárt söpör be a platformhoz fűződő szolgáltatások fejlesztéséért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Készül az új HTC Flyer

    Snapdragon S4 processzor köré épülő, mikroív oxidációval megerősített alumínium burokba csomagolt HD kijelzős táblagéppel készül a tajvani gyártó.

  • HTC Incredible X – 1080p kijelzővel?

    Öthüvelykes Full-HD kijelzővel és négymagos Snapdragon S4 Pro processzorral a fedélzetén debütálhat a tajvani gyártó idei csúcsmodellje.

Előzmények

Hirdetés