HTC Hero: Android, Flash és egyedi kezelőfelület

A HTC harmadik Android alapú telefonja már számos alkalommal szerepelt oldalunkon, de most végre hivatalosan is napvilágot látott. A HTC Hero, noha külső vonásaiban emlékeztet az elődökre számos újdonsággal a fedélzetén érkezik, hiszen ez az első modell, mely teljes mértékig testreszabható, közösségi hálózatok elérését is integráló kezelőfelületet, valamint videók lejátszására is alkalmas Adobe Flash Lite 3.1 támogatást is kapott.

A HTC Sense felület nem más, mint a TouchFLO továbbfejlesztett változata, mely widget támogatással és közösségi funkciók közvetlen elérésével is kecsegtet. A jövevény másik érdekessége a kijelző zsírtaszító és a készülékház teflon bevonata, mely az ujjlenyomatok begyűjtését igyekszik minimalizálni. A HTC Hero kölcsönözte a Nokia Eseries modellekben gyakran alkalmazott üzleti és magán profikok alkalmazásának ötletét, vagyis a készenléti kijelző megjelenése, telefonkönyv és más beállítások is külön-külön beállíthatók az egyes személyes profilhoz, valamint végre a telefon teljes tartalmában üzemelő keresési funkció is elérhetővé vált, mely a közösségi szolgáltatások kapcsolatai között is képes keresni.

Műszaki specifikáció téren a jövevény sok újat nem hozott, hiszen 3,2 hüvelykes, 320x480 képpontos érintőkijelzőt, 5 megapixeles autofókuszos kamerát, GPS, WLAN és sztereó Bluetooth modult, 7,2 megabites letöltést biztosító HSDPA és 2 megabites feltöltéssel kecsegtető HSUPA átviteli képességet, digitális iránytűt, 3,5 milliméteres szabványos fülhallgató csatlakozót, gravitációs szenzort, 528 MHz-es Qualcomm processzort, 288 MB RAM és microSD kártyával bővíthető 512 MB Flash belső tárhelyet, valamint 7 óra beszélgetést biztosító 1.350 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Az Európába júliusban, Ázsiába a nyár végén érkező 112x56,2x14,35 milliméteres és 135 grammos HTC Hero egyik hátránya, hogy az új felülete miatt nem tölthetőek le rá közvetlenül az Android rendszer frissítései, de az alkalmazásbolt integrációja teljes mértékig megoldott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés