Huawei Ascend Mate 6,1 inches kijelzővel

Amikor a Samsung bemutatta a Galaxy Note-ot, mi elég szkeptikusak voltunk. Ha nem is röhögtünk fennhangon, de abban egyetértettünk, hogy ez már telefonnak túl nagy. Az 5,3 inches kijelző köré épített okostelefon olyannyira szokatlanul nézett ki, hogy elképzelni sem tudtuk sikerét. Az élet erre persze rácáfolt, most már van Note II, ha pedig a Samsung feltalálta a "phablet" kategóriát, amely igen szép eladásokat hozott, akkor már a többiek sem akartak kimaradni.

A Huawei Ascend Mate most jelent meg és egyből rálicitált mindenkire: 6,1 hüvelykes kijelzőt kapott. Csak a miheztartás végett: egy Junoszty TV 11,8 inches. Persze a Huawei telefonja jóval vékonyabb és kecsesebb darab, de tényleg hatalmas, csaknem 200 grammot nyom a mérlegen,163,5 milliméter hosszú és 85,7 milliméter széles. Viszont csak 9,9 milliméter vastag.

A Mate egy Note II mellett
A Mate egy Note II mellett

A kijelző 720x1280 pixel felbontású, a technológia IPS+, azaz elvileg kiváló színekre és betekintési szögekre számíthatunk. A burkolat alatt a Huawei saját megoldása dolgozik, egy HiSilicon gyártmányú SoC, amely négymagos, magonként 1,5 GHz-en ketyeg. Van ehhez 2 GB RAM, illetve microSD-vel is bővíthető háttértár. A szoftver az Android 4.1-es verziója, a kamera 8 megapixeles, LTE támogatás viszont nincs.

Az iPhone eltörpül
Az iPhone eltörpül

Állítólag Februárban már piacon is lesz Kínában fekete, illetve fehér színben, az európai forgalmazásról még nincs információ. Árban még akkor is 100 ezer forint fölött lesz, ha nem számoljuk bele a vámot és az egyéb adókat, azaz legalább annyira fogja húzni a zsebünket, mint az érte kifizetett pénz. Mivel a 7 inches méret már nincs messze, ezért lassan egyszerűbb lesz egy kisebb tabletre mikrofont és hangszórót tenni, majd kinevezni telefonnak. A kérdés, hogy vajon hol van a határ, meddig növekedhetnek még a kijelzők, s vajon meddig lesz még a piac vevő az óriás okostelefonokra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés