Kicsit könnyebb, kicsit négyzetesebb a nyolcadik

Bemutatkozott a Huawei Band 8 okoskarkötő, minimális a változás az elődhöz képest.

Kínában debütált a Huawei legújabb fitnesz karperece, a Band 8. A tavalyi Band 7-ről részletes bemutatónk van, igazából azt elolvasva nagyjából mindent megtudhat az ember a Band 8-ról is, alig van különbség. Az egyik apróbb változás, hogy 16 gramm helyett a 8-as modell csak 14 grammot nyom szíj nélkül, a tokozás pedig az egyenesebb vonalakat részesíti előnyben 8,99 mm-es vastagság mellett. Így maradt az 1,47 hüvelykes OLED megjelenítő is 194 x 369 pixeles felbontással. Az új formának köszönhetően ugyanakkor a Huawei szerint könnyebben kezelhetők az okoseszközön a szíjak, amik a 16 mm-es gyorskioldós kialakítást használják.

Vékonyabb és könnyebb elődjénél a Band 8-as
Vékonyabb és könnyebb elődjénél a Band 8-as (forrás: Huawei) [+]

Funkcióit tekintve a Band 8 hozza a kötelezőt, van alváskövetés (TruSleep 3.0), pulzus- és SpO2-mérés (TruSeen 5.0), valamint száznál is több mozgásforma követése. A szenzor ugyanakkor nem változott, maradt az elődben megismert. GPS nincsen, NFC viszont a kínai modellekben opcionálisan van, és adott a mindig éber kijelzés is, a Huawei több száz előre telepített lehetőséget kínál. A gyártó szerint az egészségügyi funkciókat bekapcsolva két hétig üzemel egy töltéssel az eszköz.

Ebben a négy változatban készül a karkötő
Ebben a négy változatban készül a karkötő (forrás: Huawei) [+]

A Band 8 Kínában 269 jüanért kerül forgalomba, az NFC-s változatért 309 jüant kell fizetni. Fekete, zöld és pink színekben április 26-tól lehet megvenni az eszközt a távol-keleten, a fekete-narancssárga, tépőzáras szövet szíjjal készülő különlegesebb fekete modell pedig május 31-én kerül majd forgalomba 279 és 319 jüanos áron. Forintosítva ez 13 500 és 15 800 között mozgó árakat jelent Kínában, itthon várhatóan 20 ezer forint felett nyit majd az eszköz, ahogy tavaly nyáron a Band 7 is tette.

Újdonság a szövet szíjjal szerelt változat
Újdonság a szövet szíjjal szerelt változat (forrás: Huawei) [+]

Előzmények

Hirdetés