Huawei fejlesztette kameraszenzor a P70-ben?

Egy pletyka szerint igen, mely abból indul ki, hogy a Sony és a Huawei nem hosszabbítottak szerződést.

A Huawei okostelefonjaiban eddig a Sony által fejlesztett és gyártott kameraszenzorokat használt, a két cég viszont most nem hosszabbította meg együttműködési szerződését. Ebből indul ki az elsőként a Fixed Focus Digital által a Weibón közölt hír, mely szerint a Huawei kifogyott a Sony szenzorokból és nem is tervez újakat vásárolni a japánoktól, lévén sajátot fejleszt. A hír szerint a Huawei P70-es okostelefonokban debütálhat a kínai CMOS szenzor, valószínűleg XMAGE név alatt.

A P70 lehet a legtöbb lokális komponenst felhasználó Huawei készülék
A P70 lehet a legtöbb lokális komponenst felhasználó Huawei készülék (forrás: Huawei Central) [+]

A képszenzor mellett új, házon belüli fejlesztés lehet a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-leolvasó is. Beszállítói információkra hivatkozva azt írja a Huawei Central erről, hogy jóval nagyobb fizikai mérete lesz az optikai leolvasónak, mint az eddig használtaknak. Ha mindez igaz, a P70-es lehet a legtöbb Kínában gyártott alkatrésszel szerelt Huawei mobil, lévén a hírek szerint a cég saját Kirin platformját tervezi használni. Ez viszont azt is jelentheti, hogy a Mate 60-as szériához hasonlóan a P70-ek már nem fogják elhagyni a lokális piacot.

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítve! Csendben piacra került a Huawei Mate 60 Pro

    A márka bármilyen felhajtás nélkül belistázta a készüléket webshopjába, limitált darabszámban rendelhető Kínában.

  • Huawei P60 Pro - kamera(telefon)

    Főkamera állítható rekeszértékkel, makróra is használható nagy felbontású teleobjektív, korrekt ultraszéles. Cserébe áldoznunk kell a szolgáltatás- és alkalmazáskínálatból. De telefonálni azért lehet vele.

Hirdetés