Hurrá! 5% felett az Oreo

Talán idén minden jobb lesz – mormolják sokan az androidos frissítések tekintetében, ám hiába a Project Treble a gyorsabb frissítésekért, az Android Go belépőszinten, az egyre terjedő Android One koncepció vagy a korábban induló béta tesztelés, a gyártók csak nem fürgébbek a generációs rendszerváltásban. Ahhoz képest, hogy a 8.0 Oreo már tavaly augusztusban elstartolt, nem lehet a Google büszke 4,9%-os részesedésére a május 1-je és 7-e között, az aktív androidos okostelefonokat figyelembe vevő vizsgálat alapján. A decemberi 8.1 Oreo is lassan már fél éves, és még mindig csak 0,8%-on áll.

Pete Lau és Amitabh Bachchan a OnePlus 6-tal a kezükben
A OnePlus 6 Android Oreóval fog megjelenni, de a gyártó bejelentette: elérhető lesz rá az Android P fejlesztői változata is (SlashLeaks)

Együtt a kekszes Android legalább átlépte az 5%-os küszöböt, ám továbbra is a 7.x Nougat (31,1%), a 6.0 Marshmallow (25,5) és az 5.x Lollipop dominál (22,4%), miközben a korához képest a 4.4 KitKat is igencsak jól tartja magát (10,3%). Idén talán tényleg minden jobb lesz: számos Nokia telefon csatlakozott az Android One projecthez, a bétás Android P pedig a referenciakészülékeken túl kipróbálható az Sony Xperia XZ2-n, a Xiaomi Mi Mix 2S-en, a Nokia 7 Pluson, az Oppo R15 Prón, a Vivo X21-en és az UD-n, valamint az Essential PH‑1-en. Ehhez csatlakozik majd a OnePlus 6, csak előbb még meg kell jelennie.

Előzmények

Hirdetés