A jövőben iCentre néven működik tovább a StarKing

A StarKing ma újjászületik címmel szervezett sajtótájékoztatót hazánk legrégebbi Apple Prémium Viszonteladója, melyet nemrég a máltai Hili Salomone Ltd. vásárolt fel. A Till Attila által vezetett eseményen részt vett Dr. Austin Gatt, a szóban forgó cégcsoport igazgatótanácsának elnöke is, aki korábban egyébként több miniszteri pozíciót is betöltött az Európai Únió legkisebb tagállamában.

A 22 országban üzemelő, 1000-nél is több alkalmazottal rendelkező vállalat eddig 2 millió eurót fektetett a StarKingbe, ami a vezető szerint jól reprezentálja azt, hogy milyen nagy terveik vannak a budapesti központtal rendelkező APR-rel, melynek a fővárosban jelenleg három üzlete és egy szervizközpontja van (ami egyébként hazánk egyetlen Apple Premium Service Providere). A cél egy közép-kelet-európai APR-hálózat kiépítése, melyhez szorosan kapcsolódik, hogy már meg is nyitották első üzletüket Bukarestben, mely mellett két további bolt is nyílik majd a következő évben. A StarKing nevet (mely egyébként nem az angol "csillagkirály" kifejezésből, hanem az Egyesült Államokból származó almatípusból született meg, tehát a "sztárking" kiejtése sosem volt megfelelő) véglegesen el is hagyják, ehelyett a magyarul kissé idegennek hangzó iCentre néven fut tovább a hálózat. A starking.hu weboldal ennek megfelelően a mai napon meg is szűnt, helyette már az icentre.hu-ra jutnak a felhasználók.

A névhasználattal kapcsolatban vannak fenntartásaink. Egyrészt Hollandiában már van egy teljesen ugyanilyen néven futó Apple-kereskedés, másrészt magyarul kicsit idegen a centre kifejezés, mi inkább az angol centert használjuk. A mögöttes gondolat egyébként valószínűleg az, hogy Máltán már sikeresen működik ez a név, de mivel az ottani tulajdonos nem is a Hili Salomone Ltd., hanem az azt részben birtokló VJ Salomone, plusz Málta 420 000 fős lakossága valószínűleg amúgy sem emelte európai forgalmúvá az üzletet, valószínűleg kár volt erőltetni a dolgot. A névvel kapcsolatban érdekesség, hogy az iCentre Apple szavakat begépelve a Google felajánlja a javítást iCenter Apple-re; ez valószínűleg nem sokáig marad így.

A cég új ügyvezetője, Dr. Sándor Zoltán bizakodó volt a jövővel kapcsolatban és elmondta, hogy évente körülbelül 30-40 százalékkal szeretnék növelni az amúgy 1,5 milliárdos bevétellel rendelkező APR forgalmát. A névváltást természetesen nagy parádé kísérte az Allee Bevásárlóközpontban, ahol az egybegyűltek értékes ajándékokkal gazdagodhattak. A jövőre nézve jó hír, hogy az iCentre-nél lesznek ingyenes oktatások, nagy hangsúlyt fektetnek az internetes áruházakra, valamint fókuszálnak majd a B2B megoldásokra is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés