Idén is App!mobile, ezúttal két napon át

Idén is a mobilos termékfejlesztésről szól a HWSW által életre hívott App!mobile, ám szakítva az eddigi hagyományokkal ezúttal kétnapossá bővül a rendezvény. A MOM Kulturális Központ ad otthont a konferenciának, amely november 13-14-én kerül megrendezésre. Az első napon inkább prezentációk, előadások dominálnak, vendég lesz Tom Loosemore, az angol digitális kormányzati szolgáltatásokért felelős vezető is.

Tom Loosemore a GDS mobilstratégiáját mutatja be, amelynek meghatározó eleme, hogy elsősorban a webre fókuszál. Ugyan a GDS nem zárja ki a natív alkalmazások fejlesztését, a legtöbb esetben felesleges pénzkidobásnak és tehernek tartja az appok létrehozását, üzemeltetését és karbantartását, ehelyett a platformfüggetlen web élvez elsőbbséget, így a fejlesztések pedig eszköztől függetlenül minden adófizető számára azonnal élvezhetőek.

Az App!mobile 2013 programjának gerincét továbbra is a fejlesztői, az üzleti és a UX-szekciók adják, ahol a legfrissebb trendek kerülnek bemutatásra, az idei év kiegészítő témaköre pedig az e-kereskedelem és a médiafelületek lesznek. Előadást tart majd a Prezi, a Mito, a Karma Platform, a Nemesys Games, az NNG, a Ustream és a Google képviselője is.

Az App!mobile 2013 második, fókuszáltabb tartalmat kínáló napján kétórás workshopok lesznek: először az iOS 7 és az Android legfrissebb verzióinak fejlesztői újdonságaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd a multiplatformos Windows, illetve a Firefox OS programozása kerül fókuszba. Abe Han, a Works.IO munkatársa átfogó felülettervezési workshopot tart, majd az ideális vállalati mobilstratégia kialakítását mutatják be az alapoktól a Kirowski munkatársai.

A szervezők szerint az okostelefon (tablet) immár nem önmagában értékelendő, hanem a teljes webbel, a cloud-szolgáltatásokkal és a különböző készülékekkel együtt, ahogy a ma sikeres vállalatok sem szűk értelemben vett okostelefonos programokban gondolkodnak, inkább azt vizsgálják, mi a célcsoport problémája, milyen eszközökkel és milyen élethelyzetekben tudják kiszolgálni ügyfeleiket.

Az App!mobile 2013 konferencia a kényelemről, a használhatóságról, természetességről, a valódi élethelyzetek felismeréséről szól. A rendezvény programjáról a konferencia weboldalán lehet részletesebben olvasni, ugyanitt lehet regisztrálni is.

 

 

 

 

Hirdetés