IFA 2013: Okos nagyitelefonnal és saját GUI-val erősít a Bea-fon

Az IFA 2013 egyik legkedvesebb kiállítójának bizonyult a hazánkban csak alacsony ismertséggel rendelkező Bea-fon, akik az Emporiához hasonlóan idősebb emberek számára készítenek mobiltelefonokat. Értdekes egyébként, hogy az említett cég mellett ők voltak az egyik legkedvesebbek velünk, ami abszolút el is felejtette azt, hogy szinte kizárólag csak németül beszélt a kérdéseinkre válaszoló úriember, ami viszont nekünk nem erősséünk. A lényeg ettől függetlenül átjött.

Bea-fon T850
Bea-fon T850

A vállalat két olyan készülékkel is elő szeretne rukkolni, melyek markánsan különböznek a napjainkban ismert senior-készülékektől. AZ egyik ilyen a T850 típusú érintőkijelzős modell, melyen nem Android operációs rendszer fut, de úgy néz ki, mintha okostelefon lenne, ami sok ember számára fontos lehet. Egyébként nem az, adatkommunikációra kizárólag számítógépen keresztül képes, épp ezért üzemideje is kimagaslónak tűnik; egyébként pedig nem sokat tud, telefonálni, SMS-ezni lehet vele, van pár extra funkciója és visszafogott mértékben multimédiás felhasználásra is alkalmas. Kezelhetőségben viszont kellemesnek tűnik, főleg, mert a hátul lévő SMS-gomb mellett az előlapra is jutott két billentyű, a zöld és piros színek alapján funkcióik egyértelműek. Mindezt tetézi a végletekig leegyszerűsített, de teljesen egyedi grafikus felhasználói felület.

Ellenben nem tudtunk meg túl sokat a Bea-fon T950 típusú androidos gépéről, melyből még nem volt kipróbálható verzió, sőt, egyelőre a specifikációja sem volt az újságírók elé kiállítva. A külső alapján nem is biztos, hogy senior-okostelefonról beszélhetünk, hiszen híváskezelő gombok nem találhatók rajta. Sok vizet mondjuk akkor sem fog zavarni, ha nagyon jóra sikerül, hiszen a jelenlegi tervek szerint kizárólag Németországban lesz kapható.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés