IFA 2014: 64 bites architektúrával robbant a Lenovo

Szerencsések vagyunk, mert úgy ülhettünk be a Lenovo berlini sajtóeseményére, hogy annak ellenére is megismerkedhettünk korábban a Vibe Z-vel, hogy azt hazánkban nem forgalmazták. Az IFA kiállítás alkalmával a Vibe X2 mellett a kínai gyártó a Vibe Z2-t is bemutatta, amely a cég első olyan okostelefonja, ami 64 bites architektúrájú SoC köré épül.


[+]

A Vibe Z2 5,5 hüvelykes kijelzője HD felbontású, ami meglepő, hiszen a Vibe Z ennél többet tudott. Ha azonban ismerjük a közelmúlt eseményeit, akkor nincs okunk panaszra, a pixelfetisiszták számára a Lenovo augusztusban már bemutatta a Vibe Z2 Pro névre keresztelt, QHD felbontással rendelkező phabletet. Így lett teljes a kínálat, az X2 a divatra fókuszál, a Z2 Pro az abszolút csúcsgép, a Vibe Z2 pedig valahol a kettő között helyezkedik el, helyi adók nélkül 429 eurós áron nyithat a közeljövőben az európai piacokon.


[+]

Az újdonság alumínium készülékháza alatt egy vadonatúj Qualcomm processzor dübörög, méghozzá a 64 bites architektúrájú Snapdragon 410-es család négymagos tagja, magonként 1,4 GHz-en ketyegve. A RAM mérete 2 GB, a belső tárhely 32 GB méretű, ám tovább már nem bővíthető a microSD helyének hiánya miatt, maradnak tehát a felhő alapú szolgáltatások.


[+]

A készülék kamerában is igyekszik a kor igényeinek megfelelni, a hátlapi, 13 megapixeles modul mellett az előlapon is találunk egy komoly felbontású optikát, amely - a legújabb trendek szerint - önarcképek készítésénél jöhet jól a maga 8 megapixeles képességével. Egyelőre a 4.4-es KitKat rendszer és az erre épülő Vibe UI 2.0-s verziója van a gépen, de sikerült beszélgetnünk Colin Giles-szal, az okostelefonos üzletág elnökével, aki megerősítette, hogy amint a tesztelések sikerrel zárulnak az X2 és a Z2 is megkapja az Android L frissítést.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Lenovo Vibe Z2 Pro

    Hathüvelykes QHD kijelzővel, Snapdragon 801 processzorral és 4K videofelvételi opcióval érkezik a Lenovo mindössze 7,7 milliméter vastag csúcsmobilja.

  • Lenovo Vibe Z - jó nektek odaát

    Csúcsmodell ez is, de másképp. És ez a másság esetünkben sok-sok jó ötletet és hasznos extrát jelent, de mivel nem ide szánja a gyártó a masinát, ezért kompromisszumokat is kell kötni.

Hirdetés