IFA 2014: Olcsón kezd az Acer okos karperece

Akárcsak a Liquid Jade esetében, a karperec kapcsán is lehetett már tudni, hogy igen, ezt be fogja mutatni (megint) az Acer, annak apropóján, hogy a következő hetekben a boltokba is kerül a több színben is elérhető, sportos tartozék. A tajvani gyártó egyébként elhintette, hogy komolyan veszik az okos kiegészítők piacát, az ehhez kapcsolódó prezentációs oldalon félig egy kör alakú kijelzős okosóra is látszott, de ennek bemutatására még várnunk kell.

Morcosnak tűnik a fekete verzió, főleg kikapcsolt kijelzővel
Morcosnak tűnik a fekete verzió, főleg kikapcsolt kijelzővel [+]

A Leap viszont itt van, ráadásul kifejezetten jó áron, 99 euróval nyit a német piacon. Ez azért tűnik igen versenyképesnek, mert a Leap egy 1 inches, érintésérzékeny kijelzőt is kapott, amin természetesen láthatóak a bejövő események, a naptárbejegyzések, illetve a megtett lépéseink és azok intenzitása is. Az egyszínű kijelző arra is lehetőséget ad, hogy a telefon zenelejátszóját is irányítsuk, mindehhez 4.0-s, LE szabványoknak megfelelő Bluetooth, 4.4-es Android, illetve iOS szükséges. Az almás rendszerhez még nincs saját app, Androidra azonban már van.

Sokféle árnyalatban lesz kapható az Acer Liquid Leap
Sokféle árnyalatban lesz kapható az Acer Liquid Leap [+]

A beépített akkumulátor 5-7 napos készenléti időt ígér, nincs viszont magasságmérő, tehát a lépcsőzés nem befolyásolja a szoftver által számolt aktivitásunkat. Egyelőre az Acer standján még nem volt alkalmunk a kezünkre is tenni és kipróbálni a kütyüt, de ígéretet kaptunk arra, hogy az IFA kiállítás során ezt majd megtehetjük. A Leap gumi-műanyag kialakítása inkább fiatalos, mint elegáns, annak ellenére, hogy fekete árnyalatban is létezik. Érdekesség, hogy a készüléken nincs egyetlen gomb sem, feléleszteni például úgy tudjuk, hogy hosszan nyomjuk a kijelzőt.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Hirdetés