IFA 2015: 2K-s kijelzővel hódít a ZenPad S 8.0

Az ASUS sajtó leginkább a korábban bejelentett termékekről szólt, mintsem valami újat mutattak volna be. Ettől függetlenül sok eszközre most sikerült először rátenyerelnünk, a tabletek között pedig rögtön a legvonzóbb terméket, a ZenPad S 8.0-t vettük célba. A készülék a Gorilla Glass 3 üveggel védett, 8 hüvelykes IPS Tru2Life+ kijelzőjén jeleníti meg az 1536 x 2048 pixelt, vagyis több más gyártó szerkezetéhez hasonlóan ez is 4:3-as képarányú megjelenítőt kapott. A panel támogatja a fotón is látható aktív Z Pen érintőceruzát.

Ceruzával is vezérelhető a 2K felbontású kijelző
Ceruzával is vezérelhető a 2K felbontású kijelző [+]

A hardveréhséget verziótól függően az Intel Atom Z3560 vagy Z3580 chipsettel próbálja meg enyhíteni az ASUS, a rendszermemória szintén ennek megfelelően változik, a gyengébbik modell 2, az erősebbik 4 GB-nyi DDR3 RAM-mal büszkélkedhet. A processzor minden esetben négymagos, a grafikus gyorsítást a PowerVR G6430 végzi. Jó hír a 360 fokos hangzást biztosító DTS-HD Premium audiorendszer, bár a nagy zajban ezt nem tudtuk rendesen kipróbálni.

A hátlap nem néz ki rosszul
A hátlap nem néz ki rosszul [+]

A hátlapon egy 8, az előlapon pedig egy 5 megapixeles fényképezőt találunk. Küllemre egyébként nem néz ki rosszul a 203,2 x 134,5 x 6,6 milliméteres és 298 grammos eszköz, jól megfogható, viszont kizárólag két kézzel lehet kényelmesen kezelni. A belső adattároló mérete 16/32/64 GB lehet, ezek mindegyikét lehet microSD kártyával bővíteni.

Van hozzá felállítható védőtok is
Van hozzá felállítható védőtok is [+]

A ZenPad S 8.0-ban találunk WiFi-t, Bluetooth 4.1-et, valamint GLONASS támogatással megáldott GPS modult, így akár navigálni is lehet vele (bár a 4G hiányában ez kicsit azért nehézkes lesz az online programokkal).  Ára 269 euró, vagyis előzetes költségek nélkül átszámolva 84 ezer forint lesz.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés