IFA 2015: A Phicomm újdonságait is kezünkbe vettük

Amikor véget ér a nagy rohanás, és a nagyobb gyártók megtartották már a csúcs- vagy csak a friss készülékeik bemutatását, mi pedig ezekről számot adtunk, akkor van idő arra, hogy a kiállításon szétnézve itthon annyira nem ismert cégekkel is foglalkozzunk. A Phicomm Németországban is értékesíti termékeiket, nagy elánnal még nem vetették bele magukat az okostelefonos szegmensbe, ám azért most egy alsó és egy középkategóriába szánt modellel rukkoltak elő.

Phicomm Energy L
Phicomm Energy L [+]

Az egyik ilyen telefon az Energy L, mely 5 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelzőt kapott. A motorháztető alatt egy Snapdragon 210 chipset dolgozik, a négymagos processzor 1,1 GHz-en pörög. A masina 1 gigabájt RAM-mal igyekszik ellátni a mindennapos feladatokat, a belső tároló mérete pedig 8 GB, amit microSD kártyával lehet bővíteni.

Phicomm Energy L
Phicomm Energy L [+]

Az Android Lollipop operációs rendszert futtató eszköz 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi fényképezőt kapott, az ad hoc fotózás után azért nem dobtam el az agyamat a minőségtől, de azért vállalhatónak tűntek a felvételek. A Dual SIM-es és LTE-s kütyü fogásra egyébként átlagos, a műanyag ház pedig aránylag azért jól össze lett rakva, nem lehetett hallani recsegéseket.

Phicomm Clue L
Phicomm Clue L [+]

Testvérénél egy kicsit visszafogottabb tudással száll versenybe a 144 x 72 x 9,5 milliméteres Clue L. melyben ugyanúgy egy Snapdragon 210 SoC dübörög, mint az előbbi telefonban, ám ennek csupán egy 5 hüvelykes, 480 x 854 pixel felbontású megjelenítőt kell meghajtania. Itt azért már látszódnak a pixelek, de legalább nem szenved annyira a hardver, és az 1 GB RAM is elegendőnek mondható. A 8 GB-os háttértároló nem maradt microSD foglalat nélkül, ami akár 64 GB-os kártyákat képes kezelni.

Phicomm Clue L
Phicomm Clue L [+]

Az Energy L-hez hasonlóan itt is adott a WiFi, Bluetooth, GPS és 4G is, nem beszélve arról, hogy ez a mobil is két kártyát kezel. Az energiaellátásról a 2300 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A Phicomm egyébként nagyon lelkes volt, amikor mondtam, hogy Magyarországról jöttem, és nagyon szívesen rendelkezésünkre bocsátanak a későbbiekben egy tesztterméket, meglátjuk, mire mennek majd a konkurensekhez képest, vagy hogy valóban lehetőségünk nyílik-e majd a nyomkodásra.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés