IFA 2015: Kipróbáltuk a Marshall Londont

Júliusban mutatkozott be a Marshall London, tehát nem egy forró bejelentés, hogy a jellemzően fülhallgatókkal és hangszórókkal foglalkozó cég belép az okostelefonos piacra, számunkra viszont mindenképpen érdekes volt a készülék, mivel tesztasztalunkon még sajnos nem fordult meg. A mobilt egyáltalán nem lehetne feltűnőnek vagy hivalkodónak nevezni, de van egyénisége: a fekete színű készülék elegáns, már ránézve is minőségi, egy-két egyedi megoldás (tekerős hangerőszabályzó, arany színű gombok és két darab jack csatlakozó) pedig kifejezetten felismerhetővé teszi.

IFA 2015: Kipróbáltuk a Marshall Londont
[+]

A gyártó nagyon büszke arra, hogy a London előlapján található sztereó hangszóró a leghangosabb a világon, amit valaha mobiltelefonba szereltek. Mi nem tettük mellé a világ összes készülékét összehasonlításképp, ráadásul a csarnokban elég nagy zaj volt, de az biztos, hogy nagyon hangos a mobil és első hallásra a minősége is rendben van. A tetején lévő M-gomb segítségével hívhatjuk elő a zenelejátszót, aminek funkcionalitása átlagon felülinek mondható, került bele kézi hangszínszabályzó és a veszteségmentes audio fájlokon kívül (DSD-t is képes lejátszani) különböző stream-szolgáltatásokat is támogat.

IFA 2015: Kipróbáltuk a Marshall Londont
[+]

Hardveres téren nem mutat különösebben sokat a mobil, 64 bites Qualcomm Snapdragon 410 lapkakészlete négymagos, 1,2 GHz-es Cortex-A53 processzorral, Adreno 306 grafikus gyorsítóval és 2 gigabájt RAM-mal dolgozik együtt, belső tárolóegységének mérete 16 gigabájt, de microSD segítségével természetesen bővíthető. A hátlapi kamerája 8 megapixeles, autofókuszos, ledes villanó is került rá, az előlapon 2 megapixeles egység helyezkedik el. Kijelzője 4,7 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles, IPS technológiájú, betekintési szögei átlagosnak mondhatók.

IFA 2015: Kipróbáltuk a Marshall Londont
[+]

Rövid hallgatózás után annyit tudunk állítani, hogy ugyanazzal a zenefájllal, egy alsó-középkategóriás in-ear fülhallgatóval még egy audio téren viszonylag jónak számító HTC One-nal szemben is erőteljes különbség érzékelhető a London javára. A hangminőségének viszont ára van, 400 fontba kerül, ami körülbelül 170 000 forintnak felel meg, ennyi pénzért már valószínűleg nem egy Snapdragon 410-alapú készüléket szeretne vásárolni a nagyközönség, de valamelyest enyhítő körülmény, hogy a csomagban egy Marshall Mode fülhallgató is várja a kedves vásárlókat.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés