IFA 2016: Lát még fantáziát a tabletekben a Huawei

A Nova és a Nova Plus mellett egy táblagéppel is készült a Huawei Berlinben. Az M3 a cég igazgatója szerint az első olyan tablet, amit imád. Ez talán érthető, az újdonság ugyanis kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálattal, jó anyaghasználattal és néhány menő extrával is rendelkezik, a Huawei ugyanis nem akar leállni a táblagépek fejlesztésével és gyártásával.


[+]

A Mediapad M3 egy 8,4 hüvelykes gép, a kijelző 2560 x 1600 pixeles felbontású, ami elég éles képet biztosít. A megjelenítendő tartalmak zökkenőmentes mozgatásához a saját Kirin 950-es chipsetjüket építették be a burkolat alá, nem spóroltak az operatív memóriával sem, 4 GB került a Mediapad M3 összes változatába. A belső tárhely 32, illetve 64 GB lehet, ez tovább is bővíthető. Mindkét verzióból létezik SIM-kártyát fogadni képes kiszerelés is.


[+]

Ha már kiszerelés: az M3-hoz egy AKG H300 fülhallgatót ad a Huawei, az előlapi hangszórók (ezekből kettő is van) minőségét a harman/kardon certifikálta (most sehol sem hangzott el, hogy ők is gyártanák ezeket, a Leicával kapcsolatos fiaskóból tanultak), az audio körökben ismert és elismert cég vezére a bejelentésnél a BMW és a Lexus autókban található technológiához hasonlította a MediaPad M3 produkcióját.


[+]

A gép meglehetősen kompakt, a kijelző az előlap 82%-át foglalja el, a hátlap alá 5100 mAh-s akkumulátort tettek a mérnökök, amely a Huawei szerint 11 órányi folyamatos filmnézést garantál. Az előlapi és a hátlapi kamera is 8 megapixeles. A kijelző alatt levő home gomb egyben ujjlenyomat-olvasó is, de nem csak ere jó, hanem a hosszas és rövidebb megnyomást is érzékeli, illetve a jobbra-balra történő ujjhúzást is, amelynek segítségével lehet lapozgatni a képek között, böngészésnél, vagy simán az alapképernyőket is váltogathatjuk így.


[+]

A tablet itthon is forgalomba kerül októbertől, a legolcsóbb verzió (32 GB, Wifi-only) 114 990 forintos bruttó áron nyit, ha szükségünk van 4G-re is, akkor 129 900 forinttal érdemes készülni.

Azóta történt

  • Huawei MediaPad M3 - a médiának bejön

    Szintet lépett a Huawei táblagépes szériája: a fémházon belül villámgyors, Kirin 950-es SoC dolgozik, kívül pedig QHD-s megjelenítő ékeskedik. A kevés új prémium táblagép egyikét elemezzük ki.

Hirdetés