IFA 2016: Megjött az Archos szelfitelefonja

A Saphir 50 mellett a másik berlini Archos egy 5,5 hüvelykes, kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú készülék lett. A nevében rejlő “selfie” már előrevetíti, hogy kiknek szánja a francia cég a terméket, noha a 8 megapixeles előlapi kamera jelenléte nem egy nagy durranás és extra szoftveres trükköket sem találtunk, de a cég illetékesei azt mondták a standon, hogy nálunk még hasonló sem volt eddig és a névválasztás egyfajta marketingüzenetet is hordoz.


[+]

A friss Archos készülék egy Snapdragon 430-as chipsetre bízza a teljesítményt. Ez egy relatív alacsony órajelű megoldás a Qualcommtól, ahol viszont a GPU egy Adreno 505-ös. Ez elvileg erősebb, mint a 400-as család többi tagjában levő 405-ös változat, talán az Archos is azért választotta ezt a chipsetet, hogy a fiatalabb generáció számára fontos kép -és videofelvételi opciók támogatása mellett a játékélmény se legyen kiábrándító. Erre utal a 4 GB RAM jelenléte is, amely jótékonyan hathat a rendszer gördülékenységére.


[+]

A hátlapon ujjlenyomat-olvasót fedezhetünk fel, maga a burkolat pedig igyekszik legalább messziről nézve alkalmazkodni a telefon nevéhez és elég csillogós. De nem gyémántból készül.


[+]

A kijelző Full HD felbontású, a hátlapra 16 megapixeles kamera kerül, az elülső modulhoz pedig előlapi vaku is tartozik. A 6.0-s Androidot használó telefon 3000 mAh-s akkumulátort kapott, ami korrekt érték ebben a kategóriában és főleg azok fogják értékelni, akik ki is használják a kamerák képességeit. Ára 200 dollár körül alakul, de készül majd egy 3 GB RAM-mal szerelt variáns is, amely mintegy 30 dollárral kedvezőbb pénzmennyiségért vihető haza.

Előzmények

Hirdetés