IFA 2016: Nőknek szól a Huawei Nova és a Nova Plus?

Ezúttal nem a csúcskategória volt a cél, de így sincs ok panaszra. Az önarckép funkció különösen nagy hangsúlyt kapott.

Ha egy cég nagyszabású bemutatót rendez rengeteg résztvevő meghívásával, akkor általában csúcsmodelleket lepleznek le. A Huawei viszont idén már ellőtte a Mate S-t és a P9-et is, így elég feleslegesnek tűnt még egy ilyen eszköz piacra dobása (pláne, hogy a testvérmárka Honor is kijött a 8-as modellel), így aztán kíváncsian vártuk, hogy mit mutat most a legnagyobb kínai gyártó.

Rengeteg újságíró szeretett volna fotókat készíteni az újdonságokról
Rengeteg újságíró szeretett volna fotókat készíteni az újdonságokról [+]

Ennek megfelelően most a középkategória került a fókuszba, de hogy mit nevezünk középkategóriának, az azért elég tág, a Nova inkább ennek a szegmensnek a felső részébe sorolható. A bejelentés előtt azt pletykálták, hogy női okostelefon jöhet majd, de a Nova nem az, csak az átlagnál jobban figyeltek az előlapi kamerára.

Kényelmesen kezelhető egy kézzel is a kisebbik Nova
Kényelmesen kezelhető egy kézzel is a kisebbik Nova [+]

A design az eddigi szögletesebb vonalról inkább áttért az ívesre, multi-curved, ez hangzott el többször, de elég, ha csak annyit mondunk, hogy elölről eléggé hajaz egy ismert koreai márka termékeire az eszköz, a hátlap viszont már más. A Nova két méretben jön, a kisebb modell 5 hüvelykes, az akkumulátor pedig 3020 mAh-s, a nagyobbik három dologban tér el. A Nova Plus 5,5 hüvelykes kijelzőt, 3340 mAh-s telepet és optikai képstabilizátort kapott, helyhiánnyal indokolták azt, hogy az apróbb változatba ez miért nem fért bele. Emiatt a hátlap is más, a Nova kamerája egészen a felső részbe költözött.

A Nova Plus fogása is jó, de ehhez azért inkább két kéz kell
A Nova Plus fogása is jó, de ehhez azért inkább két kéz kell [+]

Minden más közös, így az úgynevezett 4. szintű ujjlenyomat-olvasó is, ami állítólag sokkal részletgazdagabban rögzíti az azonosítónkat, de továbbra is villámgyors. A burkolat alatt Snapdragon 625-ös chipset, 3 GB RAM és 32 GB-os háttértár található, a SIM tálca két nanoSIM-et, vagy az egyik helyett microSD-t fogadhat. A kijelző az előlap 76%át foglalja el, az oldalsó kávák 1,8 mm vékonyak, az esti használat során pedig kiveszi a kék szín egy részét, hogy ne zavarja a szemet. Ez automatikusan történik.

A Nova hátlapja
A Nova hátlapja [+]

Nagyon rámentek a kamerákra, a Nova Plus optikai stabilizátora nagyon hiányzik például a P9-ből (amelynek bemutatták a kék és piros változatát is mellékesen), a hátlapon levő 12 megapixeles modul is PDAF rendszerű, az előlapra tett 8 megapixeles fényképező pedig a hírek szerint az átlagosnál jobb minőségű és óriási mennyiségű szoftveres extrával próbál főleg a hölgyek kedvében járni. Például sminkel, vagy csoportos selfie esetén rábökhetünk a fejünkre és akkor arra teszi a szépészeti effekteket, a többieket pedig nem módosítja. Erről egyébként egy igen hosszú előadást hallgathatott meg a zömmel férfiakból álló közönség...

Kiálló kamera - de van optikai stabilizátor a Nova Plusban
Kiálló kamera - de van optikai stabilizátor a Nova Plusban [+]

Szintén fontosnak tartották, hogy kiemelják az akkumulátoros üzemidő átlagon felüi mivoltát, illeszkedve a trendekhez az egyik legfontosabb mérőszám az volt, hogy a Nova 5 órán át képes a Pokémon Gót futtatni töltés nélkül. Amit egyébként a QuickCharge 3.0-s technológiája gyorsít meg. A Nova és a Nova Plus is három színben (fehér, ezüstszürke, arany) jön majd hazánkba, más piacokon a rose gold árnyalat is elérhető lesz. Szeptemberben már kapható is lesz, egyelőre eurós árakat ismerünk, 399 és 429 eurót kell majd értük fizetni, de ezek elvileg bruttó összegek, tehát 130-140 ezer forintos hazai árszinttel kalkulálhatunk. Hamarosan videón is megmutatjuk majd az újdonságokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés