IFA 2017: Két új strapabíró okostelefont mutatott be a CAT

Az S31 és az S41 a korábbi modellek továbbfejlesztett változatai, az S60 utódjára egyelőre várni kell. Interjú a cég termékekért felelős igazgatójával.

A CAT bemutatta két korábbi készülékének, az S30-nak és az S40-nek az utódját. A készülékekről nem biztos, hogy minden olvasónk hallott, hiszen a hírnevet az S60 hozta meg a cég számára, egyben némileg rontotta is a kisebb testvérek eladásait. Most viszont megérkezett a két utód; az S31 jelenti a belépőszintet a strapabíró CAT okostelefonok világába, 4,7 hüvelykes, 720p-s megjelenítője van, amelyet ugyan csak Gorilla Glass 3 véd, de ettől függetlenül a készülék biztosan túlél egy legfeljebb 1,8 méteres magasságból történő esést betonra, illetve több mint fél óráig bírja 1,2 méteres mélységben víz alatt. Az Android Nougat rendszert futtató eszközben belépőszintű, 1,3 GHz-es, négymagos Snapdragon processzor dolgozik, a RAM mérete 2, a belső tárhelyé 16 GB, az előlapi kamera 2, a hátlapi pedig 8 megapixeles. Ára külföldön 300 GBP körül mozog, szóval a belépőszint itthon bőven 100 000 forint fölötti végfelhasználói árat jelent majd.

Íme, az S31 és S41. A hőkamerás S60 utódja még várat magára
Íme, az S31 és S41. A hőkamerás S60 utódja még várat magára [+]

Az S41 egy kicsit komolyabb készülék. Vízállóság szempontjából eggyel erősebb, hiszen akár egy órát is kibír két méteren, esésből pedig ugyanazt éli túl biztosan, amit öccse, erre utal a MIL-SPEC-810G minősítés. A kijelző 5 hüvelykes, FullHD felbontású, a rendszerchip pedig egy 2,3 GHz-es, nyolcmagos MediaTek, amely mellett 3 GB RAM dolgozik. A háttértár mérete 32 GB, az operációs rendszer pedig szintén Android 7.0, a fő érdekesség viszont az 5000 mAh-s akkumulátor, amelynek segítségével a készülék külső telepként is üzemeltethető, azaz lehet róla más készülékeket tölteni, méghozzá nagyon szofisztikált módon, hiszen azt is meg lehet határozni, hogy mennyi áramot áldozunk fel a töltésre. Az előlapi kamera itt 8, a hátlapi 13 megapixeles, a hazai ár bőven 150 000 forint fölött várható, ha megérkezik egyáltalán, erről egyelőre nincs hivatalos információnk.

Robusztus kialakítás, menő kinézet
Robusztus kialakítás, menő kinézet [+]

Bár a standon nem láttuk, elvileg érkezett egy T20 névre hallgató, 8 hüvelykes Windows 10 tablet is, 1280 x 800 pixeles IPS-kijelzővel, Intel Atom Z8350 rendszerchippel, 2 GB RAM-mal, 64 GB-os tárhellyel, beépített LTE-modemmel és GPS/GLONASS vevővel. Külföldön az ára 215 000 forint körül van, ha megérkezne hozzánk, valószínűleg 250 000 forint fölött lenne, magyarul ez nem egy tömegtermék.

A helyszínen készítettünk egy interjút a cég termékekért felelős igazgatójával, Pete Cunninghammel, akivel többek között az S60 utódjáról, illetve a garanciális hozzáállásukról is beszélgettünk.

Azóta történt

  • A Cat S31 és S41 is kapható lesz itthon

    Az IFA kiállításon mutatták be a két újdonságot, de megvolt a hazai premier is, ahol megtudtuk, hogy mikor, hol és főleg mennyiért lesznek elérhetőek a strapatelefonok.

  • CAT S41 - oszd meg és uralkodj!

    A strapatelefonok trónjára tör a CAT új ajánlata, amelynek hőkamerája ugyan nincs, akkora telepe viszont igen, hogy megossza másokkal, és még fényképezésben sem utolsó.

  • CAT S31 - a macska álmos

    A Bullitt új generációs CAT S szériájának gyengébb modellje valóban gyenge. Leszámítva a panel fényerejét és a burkolatot. Mert azok egyáltalán nem gyengék.

Hirdetés