IFA 2019: Két új Nokia a középkategóriában

A 7.2 és a 6.2 is a középkategóriába érkezik, a formaterv hasonló, a tudás viszont sok ponton eltérő.

A berlini HMD sajtóeseményen a Nokia rengeteg terméket leplezett le, ezek közül nyilván a két új okostelefon a legfontosabb. A 7.2 és a 6.2 a középkategóriában próbál majd szerencsét, de a sikerük nagyban függ majd az árazástól, ami nem tűnik első blikkre annyira vonzónak, noha főleg a 7.2 tud egy-két extrát, ami miatt vonzó lehet.


[+]

Egyrészt a formatervben vége van valami tudatosság és egyediség, mindkét termék hátlapján a kamera kialakítása a Nokia 1020-as megoldását idézi a kör alakú kiképzéssel. Méretben is hasonló a két termék, mindkettő 6,3 inches kijelzőt kapott, ahol a felbontás Full HD+, felülről pedig harmatcsepp alakú notch lóg be középen. Az akkumulátor mérete is megegyező, a 3500 mAh-s telep a kategória átlagát hozza.


[+]

Az eltérések a hardverben és a kamerában keresendők. A 6.2-ben Spandragon 636-os dolgozik, kiszereléstől függően 3, illetve 4 GB RAM mellett, a 7.2 már a Snapdragon 660-at kapta meg, itt 4, illetve 6 GB RAM-ot kap a vásárló. Mindkét telefon a két SIM mellett is bővíthető microSD-vel, nem maradt le a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem a Type-C mellől. Az is közös, hogy tiszta Androidot találunk rajtuk, jelenleg a 9-es verziót, de az eddigi tapasztalatok alapján joggal bízhatunk benne, hogy hamarosan a 10-esre frissülnek.


[+]

A kamera szempontjából már nagyobb az eltérés. Elöl a 7.2-ben 20 megapixeles, Zeiss optika csinálhat jó szelfiket, a 6.2-ben csak 8 megapixelen rögzíthetünk önportrét. Hátul közös, hogy három szenzor üldögél a körben, az 5 megapixelek mélységszenzor mellett a 8 megapixeles nagylátószögű modul is ugyanannak tűnik, noha a 7.2-n ezügyben is felbukkan a Zeiss felirat, de az apertúra mindkét esetben f/2,2-es. A 7.2-ben viszont a főkamera egy 48 megapixeles egység, vélhetően Sony szenzorral, amely quad-Bayer technológiát használ, de optikai stabilizációról nem jött hír, helyette Zeiss AI néven van valami témafelismerő és korrekciós algoritmus, illetve éjszakai mód. Az apertúra f/1,79-es. A 6.2-es Nokiában csak egy 16 megapixeles főkamerát találunk f/1,8-as apertúrával, de ebben is van éjszakai mód. Mindkét termék tud trükköket a portrék kapcsán is különböző effekteket használva.


[+]

Az árazás úgy alakul, hogy a 6.2-es hivatalosan 89 990 forinton nyit, két színben (fekete és fehér) lesz elérhető, hozzánk a 4/64-es változat érkezik majd. A 7.2-es Nokia 124 990 forintba fog kerülni, fekete és ciánzöld árnyalatokban lesz elérhető, Magyarországra a 6/128-as verzió kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés