IFA 2023: Két új modellel bővült a ScanWatch széria

A Withings tegnap mutatta be a folyamatos hőmérsékletmonitorozásra is felkészített ScanWatch 2-t és a kedvezőbb árú ScanWatch Light-ot.

A professzionális egészségfunkcióiról és prémium kivitelezésről híres Withings továbbgondolta a 2020-bn bemutatott, EKG-val is felszerelt ScanWatch-ot és megalkotta a ScanWatch 2-t, ami elsőként képes 24 órás test- és környezeti hőmérséklet monitorozásra, sokkal hatékonyabban kihasználva így a technológia nyújtotta lehetőségeket, mind a cikluskövetés, mind az általános egészségmegőrzés területén, edzés közben segít optimális szinten tartani a teljesítményt, utána pedig a gyorsabb regenerálódást. Ez utóbbiak várhatóan jövőre kerülnek be a szoftverbe.


Withings ScanWatch 2

A dizájnhoz nem igazán nyúltak, az óra tokozása és elforgatható koronája továbbra is rozsdamenetes acélból készül, az analóg számlapot és az integrált, 0,63 hüvelykes monokróm OLED megjelenítőt pedig zafírüveg védi. Az eszköz mellé kínált fluoroelasztomer szíj hagyományos zárszerkezettel rendelkezik, de minden modellhez rendelhető egy rakás más stílus és szín is. További újdonság ugyanis, hogy a ScanWatch 2 kétféle méretben érhető el: a kisebb 38 milliméteres, a nagyobb 42, méretenként pedig két színkombinációból választhatunk. A 42 milliméteres ezüst tokozással és fekete vagy fehér számlappal készül, a kisebb modell pedig az ezüst/fekete mellett rose gold/fehér kivitelben is elérhető.


[+]

A ScanWatch 2 a folyamatos pulzus- és véroxigénszintmonitorozás mellett már nem csak a pitvarfibrillációt szűri ki elektrokardiográfiával (EKG), de komplexebb állapotokat is képes érzékelni a szívfrekvencia-variabilitás (RR-távolságok változásának) figyelemmel kísérésével. Figyelmeztetést egyébként rendellenes szívritmus (IHRN) és aktivitásnak nem megfelelő pulzusszám esetén is kapunk az órától, a sportfunkciókat pedig a VO2 max becslés támogatja. Dedikált GPS viszont nincsen, így a pontos kültéri aktivitáskövetéshez mindenképpen vinni kell a telefont is.


Withings ScanWatch Light

Minden egészségfunkciót folyamatosan használva, értesítés- és riasztásmegjelenítés mellett az 5 ATM minősítésű óra összesen 30 napos üzemidőt ígér, a töltés pedig 3 órát vesz igénybe. A ScanWatch 2 már előrendelhető a gyártó hivatalos honlapján, alap óraszíjjal 349 eurós áron, ami most körülbelül 134 ezer forintot jelent. A szállítás 2-3 munkahéten belül várható.

Withings ScanWatch Light
Withings ScanWatch Light [+]

Mindezt a ScanWatch Light is nyújtani képes, kivéve a termométer funkciót, az ugyanis nem került a kisebb és kiedvezőbb árú, 249 eurós modellbe. Az eredeti ScanWatchtól annyiban különbözik, hogy csak egy kiegészítő megjelenítő (monokróm OLED) került a fekete vagy fehér analóg számlapra, elérhetők a cikluskövetésre vonatkozó funkciók és a szívfrekvencia-variabilitást is méri. A Light verzió csak egy méretben választható (37 mm), fehér számlappal ezüst vagy rose gold tokozással, a fekete számlaphoz pedig ezüst óratest tartozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés