IFA 2023: Új telefont és aktivitáskövetőt is hozott a Doro

A telefon új, az óra pedig ugyan tavalyi, de csak idén került piacra.

A svéd Doro minőségi kivitelben gyárt viszonylag egyszerű hardverrel szerelt okos és hagyományos készülékeket, kifejezetten idős felhasználók számára, amihez egyedi, könnyített felhasználói felület is tartozik nagy ikonokkal, kontrasztos témákkal és  szoftveres extrákkal; korábban több Doro készüléket is teszteltünk, nem egy bizonyult igen átgondoltnak és használhatónak, például a Doro 1370. Az idei kiállításra az eddigi modellek mellett új érintőkijelzős okostelefonnal érkeztek, illetve egy hagyományos óra megjelenésű aktivitáskövetővel.


[+]

A Doro Watch egyébként tavalyi bejelentés, de csak idén nyáron került piacra. Az óra önmagában igen egyszerű, ez kifejezett cél volt, a legtöbb dologhoz szükség van az alkalmazásra, ami teljes funkcionalitásában a tavalyi Doro 8100-zal és a most bemutatott Doro 8200-zal működik. Az óra inkább csak megjelenít bizonyos információkat az 1,28 hüvelykes panelen, mint az idő, értesítések, lépésszám, pulzus és véroxigénszint, de nem is ez a fő rendeltetése.


[+]

A 8100-zal és 8200-zal használhatjuk a dedikált segélykérő gombot, amihez különböző reakciókat rendelhetünk vészhelyzet esetére, például Bluetooth hatótávon belül automatikusan tárcsázza a beállított névjegyeket és azonnal kihangosítóra teszi a telefont, ha esetleg akadályoztatva lennénk a telefon kezelésében. Egyéb csatlakoztatott készülékekkel pedig a telefonkereső funkciót tölti be a dedikált gomb.


[+]

Az óra IP68-as minősítéssel rendelkezik, a 44 milliméteres fém és alumínium tokozás könnyű és alapvetően mutatós (fekete, halvány bronz és ezüst színben), többféle színes szíj kapható hozzá, egyszerűségéből kifolyólag a 300 mAh-s telep kellően hosszú (körülbelül 7 nap) üzemidőt biztosít és 53 ezer forintnak megfelelő angol fontért vesztegetik.


[+]

Ehhez ugye még szükségünk lesz egy 8100-as vagy 8200-as telefonra, utóbbi az újdonság, ennek ellenére még ez is Android 12-vel érkezett. Ennek feltehetően az az oka, hogy az egyedi kezelőfelületet kényelmetlenebb optimalizálni, de az sem kizárt, hogy a 2018-as Helio P22-es szett már nem kimondottan együttműködő a legfrissebb rendszerverzióval.


[+]

Szóval a hardveres erő nem erőssége a készüléknek, hogy úgy mondjuk, de alapvetően mutatós eszköz IP54-e védelemmel és három hátlapi kamerával (16 + 2 + 2 MP), a 6,1 hüvelykes 720 x 1560 pixel felbontású kijelző élőben nem olyan gyenge, mint ahogy a számok papíron mutatják, a működés pedig abszolút elfogadható az egyszerűsített kezelőfelülettel. A 3,5 milliméteres jack és az NFC egyértelműen örvendetes, tölteni pedig Type-C csatlakozón keresztül lehet a 3000 mAh-s telepet. A Doro 8200 115 ezer forintnak megfelelő euróba kerül, a csomagban pedig a töltőadapteren kívül egy dokkoló is található.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Doro

Hirdetés