Így bírja az S24 Ultra az eséseket

Leejtették majd szétkapták a titánkeretes, Gorilla Glass Armorral védett telefont.

Hamarosan piacon a Galaxy S24 Ultra, és aki a nagyon hasonló megjelenésű elődöt ismeri, az közelebbről észre fog venni néhány változást. Az újdonság vékonyított az alsó káván, így rövidebb lett, viszont a kijelző laposabb, emiatt pedig a telefon szélesebb. A Gorilla Glass Armor üveglappal védett, titánkeretes ház így papíron szívósabb, persze a gyötrővideókban nem papírlapokra szokták ejteni.

Nincs két ugyanolyan becsapódás, derékmagasságból, kijelzővel betonra ejtve ugyanakkor az S23 Ultra védőüvege a PBKreviews tavalyi tesztjében azonnal betört, az S24 Ultra ellenben csak a saroknál repedt meg. Nyilván innentől a következő esés nagyobb kárt okoz, ám, ha egy mintából nem is lehet konklúziót levonni, a laposabb kivitel, kevésbé lekanyarodó üveglapokkal biztosan segít az efféle balesetek hatékonyabb túlélésében.


[+]

A Samsung az S24 család bemutatóján már demonstrálta az Ultra jóval nagyobb hőelvezető rendszerét (amire a rakoncátlanabb Snapdragon 8 Gen 3 miatt szükség is van), lelőve a poént az előtt, hogy az internet népe egyéni barkácsolás során hozzájuthatott volna. A PBK szétszerelő videóján azért szemügyre vehető az újdonság bonyolult komponensgyűjteménye.

A lapos hátlapot némi hevítés után viszonylag könnyű leemelni, és utána is apró csavarok segítenek az első komponensek könnyű elérésében, de azért érdemes óvatosan matatni a csavarhúzóval. Az előlapi kamera cseréjéhez már bele kell vágni a ragasztásába, ám ez is elvégezhető hátulról. Az S24 Ultra hőkamráját az egy blokkra szerelt kamerák és alaplap, illetve az 5000 mAh-s telep leemelése után lehet megpillantani, persze ez pont olyasmi, ami ritkán szorul cserére, hiszen passzívan működik.

A váz középeleme a szétkapott hőkamrával
A váz középeleme a szétkapott hőkamrával (forrás: PBKreviews) [+]

Mint mindig, a kijelző cseréje a bonyolultabb és kényesebb dolog, bár itt is segíthet a Gorilla Glass Armor laposabb mivolta, ha pedig neki kell esni az előlapnak, akkor valószínűleg a panelnek már olyan mindegy. A hőkamerához ekkor lehet hozzáférni mindkét oldalról, és azt megbontva pillantható meg a fenti, jókora, pórusos kivitel. Mi ilyen mélyen nem mentünk bele a dologba, viszont a Snapdragon 8 Gen 3 lelkét is kihajtottuk a nagytesztben, amit hamarosan publikálunk.

Előzmények

Hirdetés