Ingyenesen lesz elérhető a HERE Maps a Samsung készülékekre

A Samsung és a Nokia hivatalos közleményben tudatta, hogy a HERE Maps, azaz a finnek offline navigációs programja – ugyan egyelőre még csak béta formájában, de – ingyenesen elérhetővé válik a dél-koreai gyártó modelljeire. A készülékek közé nem csak az okostelefonok, hanem az okosórák is beletartoznak, így akár internetkapcsolat nélkül is tudunk majd útvonalakat tervezni az összes Galaxy szerkezeten.

A szoftver tehát letölthető lesz a Tizen operációs rendszert futtató Gear S-re, mely beépített GPS modullal rendelkezik. A HERE Maps segítségével közel kétszáz ország térképét lehet letölteni, ennek körülbelül felén a hangos (turn-by-turn) navigáció is működik egyébként, nem utolsó sorban pedig számos város tömegközlekedési hálózatát is ismeri a program, plusz a leggyorsabb gyalogos útvonalat is meg tudja tervezni. Negyven országban élő közlekedési információkkal tud szolgálni a finnek applikációja, ám ehhez már internetkapcsolat is szükséges. A Here.com oldalon beírt kiindulási pontok és célállomások a telefonon automatikusan megjelennek, ráadásul ezek az információk akár más készülékekre is megoszthatók.

Samsung készülékekre is jön a HERE Maps Samsung készülékekre is jön a HERE Maps Samsung készülékekre is jön a HERE Maps

A legérdekesebbnek a Samsung okosóráján keresztül történő navigáció ígérkezik, hiszen a HERE for Gear képes bármilyen kapcsolat illetve okostelefon nélkül működni. A Gear S-en tárolt útvonalak persze ettől még szinkronizálhatók más samsungos eszközökkel, így lehetőség nyílik a nagyobb kijelzőn való böngészésre, a helyzet pedig rövid időre barátok számára is láthatóvá válik, köszönhetően a Glympse alkalmazásnak.

A három applikáció hamarosan elérhetővé válik, közvetlenül azután, hogy a Gear S a boltok polcaira kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés