Intelligens feloldás egyesítheti az S9 kétféle előlapi azonosítását

A kávamentesítés mellett a tavalyi év a biometrikus azonosításról is szólt, a hátrakerült vagy teljesen eltűnt ujjlenyomat-olvasót pedig nem egy helyen 2D-s kevésbé biztonságos, avagy 3D-s rendszer váltotta. A Samsung persze halkan szeretné megjegyezni, hogy az ő, biztonságos íriszalapú leolvasása már a pórul járt Galaxy Note7-tel debütált (sőt: igazából már az Indiába szánt Galaxy Tab Irisszel), ennek viszont a hátulütője az, hogy pontosan kell a szenzorok elé hajolni, és akkor még bele is világítanak az ember szemébe.

A Galaxy S9 páros egyik újdonsága az IntelligentScan lehet, ami eddig felfedezetlenül és kihasználatlanul pihent a Samsung beállítások alkalmazásában. Az AndroidPolice szemfüles olvasója még egy rövid videót is kinyert az intelligens leolvasás demonstrálására, amely kombinálni látszik az szűkebb tartományban működő íriszleolvasót és a kevésbé biztonságos arcalapút „a jobb eredmények érdekében kevés fény és nagyon világos körülmények mellett is” – definiálja magát az IntelligentScan.

A véráramláson alapuló biztonsági kapu több eszközzel összedolgozhat
A véráramláson alapuló biztonsági kapu több eszközzel összedolgozhat (forrás: Galaxy Club) [+]

Garancia persze nincs, hogy ez kiköt a február 25-én bemutatkozó Galaxy S9 párosban, mégis jóval nagyobb rá a sansz, mint a fejlesztés alatt álló, véráramlást vizsgáló megoldás felbukkanására. A holland Galaxy Club bukkant rá arra a minap publikált, de korábban benyújtott Samsung szabadalomra, aminek a neve „valósidejű azonosítás a véráramlás paraméterei alapján”. Aki mindjárt a híres-hírhedt vénaszkennelésre asszociál, annyiból nem jár messze, hogy a szabadalom ugyancsak a vérkeringéssel kapcsolatos, de azért potenciálisan egész más lehet az azonosítási technológia. Itt konkrétan az ujjban és a csuklóban futó vérerek, pontosabban a bennük szaladó vér áramlását veheti alapul.

Az állítólagos S9 és S9+
Az állítólagos S9 és S9+ (forrás: Venture Beat)

Mindez leginkább a karra és egyéb testrészekre erősített okoskütyük esetében lehet praktikus, de nem csak kizárólagosan ott. Ez nem feltétlenül váltja majd ki a jelenleg is létező azonosítási megoldásokat, és az sem biztos, hogy végfelhasználói termékben felbukkan. A leírás szerint mindenesetre a legrosszabb esetben is egy többlépcsős, biztonságos azonosítás első foka lehet, de akár önállóan is alkalmazhatják. Végezetül a hétvége még egy állítólagos Galaxy S9 és S9+ hivatalos renderképet is hozott, bár a fent kiszivárgott készülékek inkább tűnnek egy ügyesen manipulált A8 2018 párosnak, lásd az S8-nál vastagabb oldalkávákat.

Előzmények

  • Doboza árulkodik a Galaxy S9-ről

    Ezúttal a lassított felvétel, a variálható apertúra és a sztereó hangszórópár került fel a várható újdonságok listájára.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés