Interjú a Vodafone Magyarország elnökével

Dr. Beck György 2007 óta a Vodafone elnöke. 2011-ig a vezérigazgatói feladatokat is ellátta, a Vodafone ezt követően erre a posztra külön személyt delegált, hogy megossza a vállalatvezetéssel kapcsolatos terheket és felelősséget. Dr. Beck Györgynek nem csak a Vodafone kapcsán vannak feladatai, sokan tudják, hogy komoly szerepet vállal a hazai vízilabda sikereinek egyengetésében is, ő a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.


[+]

Véletlenül interjú

Noha általában egy nagyvállalati vezetővel történő interjút hosszas egyeztetések előznek meg, most pont nem így történt. Bocha ugyanis totál véletlenül egy Róma-Budapest repülőúton a Vodafone elnöke mellé ült le. Ha pedig már így alakult, akkor végigbeszélgették az utat és néhány levélváltás után már forgott is a kamera.

A hazai Vodafone első emberével 9 évvel ezelőtt már beszélgettünk, fél évvel a kinevezését követően. Érdekes visszaolvasni, hogy akkor is és most is ugyanaz a kiindulópont: egy teljesen telített piacon versenyeznek a szolgáltatók, noha majdnem egy évtized telt el. És ahogyan az a videóból kiderül, most mégis teljesen más a helyzet, mert az operátorok számára az IoT terjedésével egy hatalmas piac nyílik meg, ami még a relatív kicsinek tekinthető magyar piac szempontjából is hatalmas lehetőség. De szóba került a Digi is, a negyedik szolgáltatóként induló cégnek Dr. Beck György szerint sem lesz könnyű dolga, noha egyelőre nem sokat lehet arról tudni, hogy milyen stratégiával próbálnak majd ügyfeleket szerezni. És persze rákérdeztünk arra is, hogy miért nincs korlátlan internet publikus csomagban egyetlen hazai szolgáltatónál sem.

Azóta történt

  • Három modellel bővül a Vodafone Smart-széria

    A piros szolgáltató továbbra is saját márkás termékekkel egészíti ki készülékkínálatát, ezúttal két új mobil és egy tablet látott napvilágot. Ez utóbbi egyelőre még csak Angliában érhető el.

Hirdetés