iOS 6 – ég veled Google Maps?

Az Apple és a Google kezdeti jó kapcsolatát az Android platform kiadása végleg megmérgezte, mely idővel egyre több szolgáltatás kiirtását eredményezheti az iOS rendszerből. Az új iPad bemutatását követően többen konstatálhatták, hogy az iMovie videóvágó alkalmazásban a térképek jelentősen megváltoztak, mely hátterében az Open Street Maps adatbázisának felhasználása állhat. A 9to5Mac értesülései szerint a jövő hónapban leleplezésre kerülő iOS 6 kapcsán az Apple várhatóan még ennél is tovább megy, és ezzel együtt a Google Maps végleg kiszervezésre kerülhet. Az Apple természetesen semmit sem árult el a World Wide Developer Conference (WWDC) kezdete előtt, de a Placebase, C3 Technologies és Poly9 felvásárlása már egyértelműen körvonalazta a gyártó hosszú távú stratégiáját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Az új iPad - nem kellett jósnak lennünk

    Megérkezett az új iPad, melyet a kereshetőség miatt a neten mindenki iPad 3-nak fog hívni. A kijelzője elképesztő, processzora nem változott. Alapvetően papírforma.

  • Gyorsan terjed az iOS 5.1

    Letöltési statisztikák szerint alig két hét alatt a felhasználók hatvan százaléka tért át az iOS platform legújabb változatára.

  • Elérhető az iOS 5.1

    Apróbb javításokat, átdolgozott iPad kamera kezelőfelületet és japán nyelvű hangvezérlést tartogat az Apple új mobil operációs rendszere.

  • iOS 5.1 – gyorsabb kamera eléréssel

    Az iOS 5.1 átdolgozott képernyőzár-feloldásával gyorsabban elkészíthető lesz az első fotó, valamint a Siri személyi asszisztens is új nyelvvel gazdagodik.

Hirdetés