Új modem és ultraszéles kamera jöhet az iPhone 16 Pro modellekben

Wi-Fi 7 és továbbfejlesztett 5G-s kapcsolat, nagy felbontású ultraszéles, mindez valamivel nagyobb házban.

Természetes, hogy alig kerültek a boltok polcaira az új iPhone 15 modellek — illetve csak az alapmodellek, a Pro változatokra a legtöbb helyen még mindig várni kell —, már az új, jövő év őszén bemutatkozó telefonokról szólnak a pletykák. Jeff Pu, a Haitong elemzője beszállítói forrásokra hivatkozva állítja, az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max nagyobb méretben, 0,2 hüvelykkel nagyobb kijelzővel érkezik. Ennek egyik oka, hogy az alapmodellbe is bekerül a 15 Pro Maxban bemutatott ötszörös optikai nagyítású teleobjektív, aminek kell a hely, valamint az évek óta használt 12 megapixeles felbontású ultraszéles kamerát 48 megapixeles váltja majd. De a pletykák szerint csak a Pro modellekben, az alapmodellben marad a gyengébb ultraszéles autofókusz és makró képességek nélkül. Ezek részint egybevágnak azokkal a hírekkel, melyek még a 15-ös széria bemutatója előtt születtek.

Az iPhone 15 Pro Max az új FineWowen tokban
Az iPhone 15 Pro Max az új FineWowen tokban [+]

Forrásaira hivatkozva Pu állítja, az Apple saját modem helyett az iPhone 16 Pro telefonokban a Qualcomm Snapdragon X75-ét használja majd, amivel 5G-n elérhető lesz akár 7,5 Gbps letöltési sebesség is, lévén a modem támogatja az 5G Advanced standardot. Emellett a Pro modellek kommunikálhatnak majd Wi-Fi 7 standard szerint is, elérve az akár 46 Gbps sebességet is. Állítólag marad a 8 GB RAM jövőre is a Pro modellekben, az A18 Pro lapka pedig ugyanúgy a TSMC 3 nanométeres nodejain készül majd, mint az idén bemutatott A17 Pro.

Ez utóbbi jövőre bekerülhet az alapmodellekbe, de potenciálisan csak A17-ként, valamivel alacsonyabb teljesítménnyel, de ugyanúgy 8 GB memóriával ellátva. A sima iPhone 16-ba megérkezhet a Wi-Fi 6E szabvány támogatása, az 5G modemhez viszont nem nyúlnak állítólag.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés