A BOE gyárthatja az iPhone SE kijelzőit

A várhatóan 2024 elején érkező új iPhone SE megjelenítője 6,1 hüvelykes OLED lesz, notchcsal.

Húszmillió darab OLED kijelző legyártására vonatkozó szerződést nyerhetett el a kínai BOE az Apple-től, írja forrásaira hivatkozva a koreai The Elec. A lap információi szerint az Apple hármas számú képernyő-beszállítója kiesett az iPhone 15-ös modellekbe kerülő panelek gyártásából, mivel nem tudtak megfelelő minőségű hardvert szállítani, a gond állítólag az volt, hogy a BOE paneljeiben fényszökés volt tapasztalható a Dynamic Island körül. A 15-ös széria kijelzőit így a Samsung és az LG Display fogja tömeggyártani, a BOE kapacitását pedig egy új iPhone SE-be készülő panelek köthetik le, melyek a dinamikus sziget helyett maradnak a felülről belógó notch használatánál.


Az iPhone 13 formáját és méretét hozhatja a negyedik generációs iPhone SE. [+]

A koreai lap információi szerint a negyedik generációs iPhone SE az iPhone 13 és iPhone 14 által használt 6,1 hüvelykes, 60 Hz-es OLED paneleket fogja megkapni, ezek gyártásában a BOE-nek van már tapasztalata, illetve van már legyártott, de a két említett készülékhez még fel nem használt raktárkészlet is. Azzal, hogy az iPhone SE-n megjelenik a notch, szinte biztossá válik, hogy az iPhone 15-ök mindegyike a pirula formájú, dinamikus sziget fantázianevű kivágást kapja majd az előlapi kamerát és a Face ID szenzorait elrejtendő. Ezt megerősítik Kínából származó videók is, melyen a 15 és a 15 Pro modellek kijelzővédő üvegei láthatók.

Az iPhone 15 és 15 Pro kijelző üvegei.
Az iPhone 15 és 15 Pro kijelző üvegei. (forrás: Bilibili) [+]

Azt, hogy az új iPhone SE kijelzője tovább nő eddigi 4 és 4,7 hüvelykről, Ross Young és Ming-Chi Kuo piacelemzők információi is megerősítik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés