Írisz szkenneres Google Pixel 2 prototípusról kerültek elő fotók

A Google a Pixel 2 tervezésénél próbálkozott íriszt felismerő biometrikus azonosítóval. Piacra nem került végül a megoldás, de egy prototípusnak hála most látható, milyen lett volna a telefon vele.

A Pixel 4 és 4 XL kivételével a Google telefonjaiban kizárólagosan ujjlenyomat-leolvasó használható biometrikus azonosításra. Hála az Internal Archive Twitternek, kiderült, hogy ez a tervek szerint nem lett volna mindig így, a Google már a második Pixel mobil tervezésekor próbálkozott írisz szkenner beépítésével.

Ebből végül semmi nem lett, de a prototípuson jól látható az IR LED és az IR-szűrős előlapi kamera — mely a Pixel 2 szelfikamerájának helyén van —, valamint van pár kép az azonosítást intéző szoftverről is.

Írisz szkenner egy Pixel 2 prototípuson.Írisz szkenner egy Pixel 2 prototípuson.Írisz szkenner egy Pixel 2 prototípuson.Írisz szkenner egy Pixel 2 prototípuson. Írisz szkenner egy Pixel 2 prototípuson. (forrás: Twitter) [+]

A Google 2017-ben mutatta be a Pixel 2-t és 2 XL-t, addigra már bőven piacon volt a Fujitsu Arrows NX F-04G, mely 2015-ben debütált Japánban. De globálisan értékesítették a Microsoft Lumia 950-et, a Samsung Galaxy S8-akat és a rövid történetet megélt Galaxy Note7-et is, melyek mind-mind írisz szkennerrel voltak felszerelve.

További fotók a prototípusról.További fotók a prototípusról.További fotók a prototípusról.További fotók a prototípusról. További fotók a prototípusról. (forrás: Twitter) [+]

Ugyanakkor nem lett trend ebből a típusú biometrikus azonosításból, az Android világában az ujjlenyomattal történő autentikálás és az előlapi kamerát használó 2D-s arcfelismerés a legelterjedtebb. Ennek oka, hogy a telefonokba szerelt írisz szkennerek extra hardvert igényeltek, lassabbak és megbízhatatlanabbak voltak az ujjlenyomat-leolvasóknál.

Előzmények

Hirdetés