iriver WOWtab – a Nexus 7 kihívó

A mérsékelt árfekvésű héthüvelykes táblagépek piacán is kezd élénkülni a verseny, melynek igazi nyertesei a vásárlók lesznek. Az ASUS és a Google Jelly Bean referenciamodellje is jó példa rá, hogy a 200 euró alatti árcímke ellenére sem sem lehetetlen a négymagos processzor, HD megjelenítő és az HD előlapi kamera használata. A Nexus 7 sikere láttán a hordozható médialejátszóiról ismert dél-koreai iriver is úgy döntött, hogy szerencsét próbál ebben a szegmensben, méghozzá egy szinte teljesen azonos méretű és felszereltségű, ám dizájn terén jelentősen eltérő megoldással. Az alant látható WOWtab legnagyobb vonzereje az alacsonyabb, 248 000 dél-koreai won, vagyis napi árfolyamon 50 000 forintos ára mellett a microSDHC bővítőhely jelenléte lehet. A 194 x 122 x 10,6 milliméteres táblagép tehát 7 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos IPS megjelenítőt, 2 megapixeles előlapi kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth 4.0 modult, 1,2 GHz-es négymagos NVIDIA Tegra 3 processzort, 1 GB RAM-ot, tetszőlegesen tovább bővíthető 16 GB belső memóriát és 4000 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A Dél-Koreában február 21-én piacra kerülő iriver WOWtab más régiókban történő bevezetéséről egyelőre nincs információ.

Azóta történt

  • Készül az új Nexus 7

    Magasabb felbontású kijelzővel és Qualcomm processzorral érkezik a Google mérsékelt árfekvésű táblagépének utódja.

  • Sero 7 Pro – Nexus 7 kihívó olcsóbban

    A Hisense Tegra 3 processzorral szerelt héthüvelykes táblagépe nem csak olcsóbb a Google referenciamodelljénél, de jobban is felszerelt annál.

  • Drágább lesz az új Nexus 7

    A Google referencia táblagépének frissített változata nem szeretne az olcsó ajánlatok riválisa lenni.

  • Nexus 7 – 4 GB operatív tárral?

    Pletykák szerint a jelenlegi sorozatnál drágábban, de sokkal jobb műszaki felszereltséggel érkezik a Google és ASUS referencia táblagépe.

Előzmények

Hirdetés