Ismeretlen kihívót kap a Xiaomi Mi Mix

A Westworld-ihlette Maze Alpha vélhetőleg ugyanúgy tünteti majd el a képernyőkávákat, mint a formai szempontból a tavalyi év legizgalmasabb mobilja.

A specifikáció önmagában nem elég – áll a Maze Alpha nevű termék/prototípus roppant szűkszavú, amolyan kedvcsináló termékoldalán, egy Xiaomi Mi Mixre erősen hasonlító, nyilván kozmetikázott renderkép-féle kíséretében. De ki vagy mi egyáltalán a Maze? A sencseni YOP Communication Technology Co., Ltd. által 2012-ben alapított vállalkozás a saját bevallása szerint eddig mobiltelefonokkal kapcsolatos eszközök és alkatrészek előállításával foglalatoskodott három üzemében és 32 gyártósorán, számos nagynevű partnerrel összefogva.


[+]

A Maze nevet a honlapjuk szerint az HBO-s Westworld című sorozat ihlette, ami azért érdekes, mert az időben bőven 2012 után érkezett, a Maze Mobile és a Maze Alpha titulust persze lehet, hogy csak most társították mellé a kínaiak. Nem lőnénk le a poént, hogy a televíziós szériában mit jelképez a Maze, vagyis a labirintus (a honlap mondjuk megteszi, köszönjük), mindenesetre ott is amolyan kávamentes, Mi Mix-klónokkal irányítják az engedelmeskedő és kevésbé kezes androidokat.


[+]

Visszatérve az Alphára, tényleg csak a fenti két kép utal a ránézésre phablet méretű eszköz érkezésére, a dupla hátlapi kamera mindenesetre egy feature-rel több, mint amit a Mi Mix felvonultat. Jelenleg itt tart a történet, többet mi sem tudunk, mindenesetre a OnePlus, a LeEco és a Vernee készülékek berobbanása mutatja: elsőre is lehet jófajta készüléket csinálni (másodjára meg a gyermekbetegségeket orvosolni). Egyébként, ha már Westworld, egész vicces szlogeneket lehet majd társítani a vélhetőleg megjelenésre szánt telefonhoz: szoftverlefagyás esetében kötelező lesz elmormolni egy „freeze all motor functionst”, a Maze tervezőmérnökei a Mi Mixet meglátva pedig zavarodottan azt kiálthatják: „this doesn't look like anything to me”.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Maze

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés