Ismerős Exynosszal járt teszten a Galaxy Note20 Ultra

Állítólag jobban optimalizálják az európai S20-akban a snapdragonos társaknál rosszabbul teljesítő Exynos 990 lapkát a Note20-ak premierjére.

Pár nap, és bemutatkozik egy rakás Samsung termék, ám csak a Galaxy Note20-at és a Note20 Ultrát várja a szakma házon belüli Exynos chipsettel néhány piacon, illetve vannak olyanok, akik kifejezetten nem Exynos 990-nel várják, mert a Snapdragon 865 a teljesítmény és fogyasztás szempontból is jobban sikerült. Olyannyira, hogy tavasszal még Dél-Koreában is Snapdragonnal jelentek meg a Galaxy S20-ak, és a nemrég elérhetővé vált 865+ még inkább elléphet a samsungos lapkától.


[+]

Ennek mond ellent egy Twitter-csatorna, amely jobban optimalizált, versenyképesebb Exynos 990 lapkával várja a Note20-ak európai variánsait, és a belső változások szerint akár ez a chipset is megkaphatná a plusz jelzőt, ám a Samsung marad a fenti elnevezésnél. Ezt igazából a most megjelent, fent látható Geekbench eredmény nem cáfolja vagy erősíti meg ellentmondást nem tűrően, hiszen az egyszálas teljesítmény (928 pont) picivel jobb, mint amit mi mértünk tavasszal az S20 Ultra esetében (904 pont), a többszálas viszont rosszabb (2721 vs. 2814 pont).


[+]

Összehasonlításképpen: a ROG Phone 3 a minap nálunk 968 és 3332 pontot gurított Snapdragon 865+-szal. Végelszámolásban egyébként nem a nyers teljesítmény, hanem a hosszú és hűvös használatra való optimalizálás lesz az érdekes, és az, hogy valóban történtek-e hardverszinten előrelépések, majd a snapdragonos és exynosos Note20-ak összevetéséből fog kiderülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés