Továbbra is az Apple vezeti az okosórák piacát

Két évvel ezelőtt megtorpanni látszott a hordható okoseszközök piaca, az elemzők szerint messze felülbecsülték a technológia elterjedésének és népszerűségének ütemét. A Motorola kis is szállt a szegmensből, iparági források szerint az Asus is fontolgatta, hogy elhagyja a ZenWatch szériát, noha az elemzők már akkor is lassú ütemben, de növekedést prognosztizáltak a termékkategóriában, amit továbbra is az Apple vezet igen nagy előnnyel; a GSM képes okosórák piacának 59%-át lefedve.


[+]

Éves összehasonlításban a hordható okoseszközök piaca 35%-kal növekedett, amelynek 57%-át továbbra is az egyszerűbb ativitáskövető karperecek teszik ki, a bevételek 80%-át viszont a valódi okosórák adják. A piacvezető gyártók továbbra is az Apple és a Xiaomi, mindkét márka növelni tudta eladásait, ezzel együtt piaci részesedésüket is. Az Apple az LTE képes Apple Watch 3-nak köszönhetően, a Xiaomi pedig 90%-ban a Mi Band-nek köszönhetően tartja a pozícióját.

Még mindig az Apple Watch 3 a legnépszerűbb.
Még mindig az Apple Watch 3 a legnépszerűbb. [+]

Az első két helyet birtokló gyártó között szinte elenyésző a különbség, az Apple 3,8 millió Apple Watchot szállított le 2018 első negyedévében, míg a Xiaomi 3,7 millió darabbal követi. A harmadik helyen idén is a Fitbit található, majd a Garmint a Huawei követi az első ötben. Ez annyiban érdekes, hogy 2016-ban éves összesítésben még a Samsung is befért a top ötbe a harmadik helyen, a Xiaomi pedig az emelkedő tendenciák ellenére nem jelent meg önállóan a statisztikákban. A kínai gyártó egyébként jó eséllyel tovább stabilizálja idén a pozícióját a Xiaomi Mi Band 2 várható utódjának köszönhetően.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés