Visszatér az iPhone X

Lehet, hogy a legtöbb mobilt a Samsung passzolja el, a Huawei darabszámban pedig már jobban áll, mint az Apple, az iPhone-ok olyan előnyös haszonkulccsal kelnek el, hogy messze Cupertino a legnyereségesebb gyártó a piacon. Ezt csak azért érdemes megemlíteni, mert az "elmaradnak az iPhone eladások a várakozásoktól" és hasonló szalagcímek félrevezetőek lehetnek. Az elemzők szerint a 2018-as modellek mutatói valóban elmaradnak a várakozásoktól, 90-95 millió iPhone XR helyett például az év végéig "csak" 74 millió elpasszolására számítanak, a "belépőmodell" pedig állítólag komolyabb akciók és kedvezmények keretében tudja csak tartani a kezdeti lendületet. Az egyik probléma, nem meglepő módon az iPhone-ok árában keresendő: itthon az XR is 300 ezer forinton nyit, és bőven akadnak félmillió forintos Apple mobilok.

Az iPhone X mindent újraír az Apple okostelefonok történetében
Az iPhone X mindent újraír az Apple okostelefonok történetében [+]

A 9to5Mac úgy tudja, az Apple éppen ezért csökkenteni fogja az alapmodell árát Japánban, és elképzelhető, hogy máshol is így próbál majd vásárlót csalogatni. Ugyanakkor, mivel a két csúcsmodell sem hozza a várt számokat, és több régióban kifejezetten jól fogy az iPhone 8, az Apple egy régi modell felélesztésén gondolkodik. Na nem annyira régin - egyszerűen arról van szó, hogy az idei modellek bejelentésekor Cupertino kinyilvánította: nem gyárt több iPhone X-et, hiszen ott van három hasonló formájú modellfrissítés. Most mégis felbőghetnek a tavalyi zászlóshajó gyártósorai, aminek részben az is az oka a Wall Street Journal szerint, hogy az Apple-nek teljesítenie kell a Samsunggal kötött szerződésben foglaltakat. Az utóbbi szállítja be az iPhone X-nek és több idei modellnek az OLED paneleket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

  • Ennyibe kerül az iPhone Xs Max az Apple-nek

    Nem csak a fogyasztónak drága az eddigi legméretesebb iPhone, persze azért az Apple busás haszonkulccsal dolgozik, főleg a nagyobb tárolók esetében. Megjelentek az első LTE és WiFi problémák.

Hirdetés