Ismét gyárthat Apple lapkákat a Samsung

Bár egy ideig a Samsung is gyártotta az Apple A-sorozatos chipjeit, egy ideje a TSMC üzemeiben gördülnek azok le. Az idei esztendő a 10 nm-es node elterjedéséről szól, és már nem csak a Samsung által gyártott Exynos 8895 és Snapdragon 835 alapszik ezen a csíkszélességen, hanem a TSMC által előállított Apple A10X is, ami az új iPad Pro modellekben süvít. Az év második felére várják a szakértők az Apple A11 felbukkanását, továbbra is 10 nm-en, jövőre pedig már 7 nm-es Apple A12-re lehet számítani.


Egy iPhone koncepció (forrás: iMagazin) [+]

A koreai The Investor úgy tudja, hogy a 2018-ban már nem a TSMC lesz az Apple kizárólagos beszállítója, az Apple A12 lapkákat ugyanis részben ismét a Samsung gyárthatja, mivel ők is felkészítik a soraikat a 7 nm-es csíkszélességre. A lap forrásai szerint Kwon Oh-hyun, a Samsung egyik vezetője komoly szerepet vállalt az üzlet megkötésében, és a 7 nm-es sorok fejlesztése is jó ütemben zajlik. A Samsung és az Apple üzleti kapcsolata egyébként virágzik: hírek szerint az iPhone 8 OLED paneljeit rendre a dél-koreaiak állítják elő.

Azóta történt

  • 7 nm-es node-on készülhet Apple A12

    Tajvani források szerint a TSMC nemsokára megkezdheti a gyártást 7 nm-es node-ján. Az Apple A12 már ezen a csíkszélességen készülhet és a Qualcomm is érdeklődik.

Előzmények

Hirdetés