Ismét hallunk a Coolpad felől

Alsó hangon egy éve nem hallottunk a kínai Coolpad felől, és bár nem alapvetően voltak rossz készülékek, amik hozzánk tesztre eljutottak, az ár/érték arány valahogy soha nem tudott annyira kiemelkedő lenni, hogy a cég komolyabb szereplővé válhasson a piacon. Most ismét hallunk róluk, a kínai 800 jüanos árkategóriába (körülbelül 32 000 forint, tehát olcsó-Redmi konkurens) dobták be az m3 névre hallgató modelljüket, amikkel kapcsolatban olyan extrákat hangoztatnak, mint az AI-alapú arcfelismerés és kamera-arcszépítés, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, a notchos, 5,85 hüvelykes, 19:9 arányú HD kijelző, illetve a 4/32 GB-os memóriacsomag.

Esztétikailag hiányzik valami! A megoldás: felül vannak a csatlakozók Esztétikailag hiányzik valami! A megoldás: felül vannak a csatlakozók
Esztétikailag hiányzik valami! A megoldás: felül vannak a csatlakozók [+]

Eddig minden szép és jó, de persze árnyoldalak is vannak. Az egyik legfőbb a MediaTek MT6750-es chip, aminek nyolc Cortex-A53 processzormagja és Mali-T860 MP2 grafikus gyorsítója elavult hatást fog kelteni, ahogy a 2.0-s microUSB port is, és bár a 149,8 x 72,3 x 8,95 milliméteres dimenziók nem rosszak, biztosan 80% alatti a kijelző/előlap arány, ellentétben azzal, amit a közölt renderképek láttatnak.


[+]

Az Android 8.1 Oreo rendszerrel ellátott mobil 2800 mAh-s akkumulátorral érkezik, a fotókon látható kék színen kívül még egy zománc-hatású, szürkés variációban. Kínában már elérhető a JD.com oldalán keresztül, nemzetközi premierről nem esett szó.

Előzmények

  • Coolpad Modena 2 - városfejlesztési osztály

    Modena szép hely, és szép a róla elnevezett, másodgenerációs Coolpad phablet is, ami kamerában ugyan előrelépett, üzemidőben és lóerőben viszont karcsú maradt.

  • Coolpad Max - kettő az egyben

    A Coolpad csúcstámadást kísérel meg a Coolpad Max képében. Az alaptábort az erős konkurencia ellenére is jó eséllyel beveheti az alkalmazott biztonsági protokollal, és a körítés is teljesen rendben van.

Hirdetés