Itt a HTC Link, a U11 váratlan VR-kiegészítője

Egy héttel azután, hogy a Google I/O-n világossá vált: a HTC és a Vive a keresőóriással együttműködve hamarosan piacra dob egy Daydream VR-kompatibilis virtuális valóság eszközt, befutott egy HTC virtuális valóság eszköz, Daydream VR-kompatibilitás nélkül. Sőt: a Road to VR megtudta, a HTC U11 okostelefonnal együttműködő Linknek a HTC-n belül külön részlegként működő Vive-hoz semmi köze, ez a mobilos szekció saját megoldása. Még egy furcsaságként pedig úgy tűnik, hogy a Link csak Japánban lesz elérhető.


[+]

Ez több mint érdekes, hiszen kevés név cseng jobban a VR-piacon a Vive-énál, ráadásképpen a Link logója még hasonlít is rá, ezt az eszközt azonban külön kell értelmezni. Egyébként nem a szokásos, mobilhardvert és -képernyőt használó kiegészítőről van szó (persze a Vive sem ilyen volt), hiszen a U11 QHD megjelenítője LCD és nem OLED típusú (vélhetőleg ezért nem Daydream kompatibilis). Ráadásképpen a phablet USB-C kábelen csatlakozik a Linkhez, amely két saját, beépített kijelzővel rendelkezik 1080 x 1200 pixelen és 3,6"-en. Igaz, ezek is LCD technológiájúak, csak 90 Hz-es képfrissítéssel.


[+]

A Link egyik előnye a Google Daydream View-hoz képest a 90 helyett 110 fokos látószög, a másik pedig a szokatlanul fejlett mozgáskövetés a 6DoF (hattengelyes) szabvány szerint, amivel szabadon lehet mozogni a térben, és a rendszer érzékel minden mozdulatot. A több elemből álló pakk két kontrollerrel is rendelkezik, amelyek 2-2 AAA elemmel működnek, míg a Linket saját 2800 mAh-s telepe látja el energiával.


[+]

A headset 197,69 x 116,61 x 167,33 milliméteres és 554 grammot nyom, a 6DoF érzékelést többek között egy sztereó kamera végzi, egy fényt kibocsátó LED támogatásával. Egy-egy lámpával a két kontrollert is felszerelték, ezek is kiveszik a részüket a mozgáskövetésből. A Link a Type-C mellett 3,5 milliméteres portot is kapott. A rendszer árát a HTC nem árulta el, csak azt, hogy júniustól lesz elérhető, és egyelőre az egyetlen megnevezett tartalom a Ghost in the Shell Arise-hoz kötődik. Arra mi is kíváncsiak vagyunk, hogy a Linkkel pontosan mi a HTC szándéka, és miért nem tartozik a Vive szériába.

Előzmények

  • Nemsokára itt a Daydream 2.0

    A platform frissítése több szórakozást és megosztási módot ígér. A Galaxy S8 is kompatibilis lesz.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés